اثر ژل آلوئه ورا غنی شده با روغن کنجد، عسل و اسانس آویشن شیرازی بر کاهش قهوه ای شدن میوه کنارهندی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 21, Issue 146, 1403, Pages 180-194 PDF (656.02 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.146.180 | ||
| Authors | ||
| عالیه سادات رفعت حقیقی; عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی* ; لیلا جعفری; فرزین عبدالهی | ||
| دانشگاه هرمزگان | ||
| Abstract | ||
میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana Lamk) حاوی ترکیبات فنلی فراوان است و پس از برداشت به قهوهای شدن آنزیمی بسیار حساس است. بهمنظور کاهش قهوهای شدن و حفظ کیفیت میوه کنارهندی آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: شاهد (آب مقطر)، اسانس آویشن شیرازی نیم درصد، اسانس آویشن شیرازی یک درصد، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%) و عسل (1%)، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%)، عسل (1%) + اسانس آویشن شیرازی نیم درصد، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%)، عسل (1%) + اسانس آویشن شیرازی یک درصد و زمان نگهداری ( صفر، 7، 14، 21 و 28 روز) در دمای 1 ± 6 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5 ±90 درصد بودند. نتایج نشان داد که کاربرد پوشش خوراکی اثر معنیداری بر ویژگیهای کیفی میوه کنارهندی در زمان انبارمانی داشت. ترکیب ژل آلوئه ورا با روغن کنجد، عسل و اسانس آویشن شیرازی، بهعنوان یک پوشش خوراکی، طی 28 روز نگهداری، با کاهش فعالیت پلیفنل اکسیداز و پراکسیداز، بهطور قابل توجهی قهوهای شدن آنزیمی را در میوه کاهش دادند. پس از 28 روز انبارمانی، میوههای تیمار شده با پوشش خوراکی و اسانس 5/0 درصد نسبت به شاهد، شاخص قهوهای شدن (70%) را کاهش دادند، اما نسبت به شاهد، محتوای فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی (بهترتیب 14/18 و 16/31 درصد) را افزایش دادند. همچنین استفاده از اسانس آویشن شیرازی 5/0 درصد در پوشش خوراکی موجب کاهش نشت الکترولیت و پراکسیداسیون لیپید (بهترتیب 7/19 و 8/17 درصد) در مقایسه با شاهد پس از 28 روز نگهداری شد. این نتایج نشان داد که تیمار پوشش خوراکی و اسانس آویشن شیرازی 5/0 درصد میتواند یک روش مفید برای بهتاخیر انداختن فرآیند رسیدن و پیری، افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کنارهندی باشد. | ||
| Keywords | ||
| انبارمانی; پوشش خوراکی; کیفیت میوه; قهوه ای شدن; ترکیبات فنلی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 321 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,790,299 |
| PDF Download | 15,993,022 |