تاثیر شرایط نگهداری بر رنگ و وزن خشککرده زرشک بیدانه ایرانی بستهبندی شده در سه نوع فیلم بستهبندی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 21, Issue 146, 1403, Pages 1-15 PDF (777.51 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.146.1 | ||
| Authors | ||
| خدیجه خدیجه نوینی بیانلوجه1; Mohsen Esmaiili* 1; ایرج برنوسی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 2مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی | ||
| Abstract | ||
| هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شرایط متفاوت محیطی «رطوبت نسبی» ، «دما» و «نور» هر کدام در دو سطح (بالا و پایین) به مدت 120 روز تیمار بر تغییرات درصد اختلاف وزن و شاخصهای پارامترهای رنگ خشک کرده زرشک بود. تاثیر شرایط مذکور در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی بر پایه فاکتوریل مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تنظیم درصد رطوبت زرشک خریداری شده، رنگ سنجی بر هر دو نوع نمونه انجام گرفت. سپس نمونهها به تفکیک درصد رطوبت در کیسههای فیلمهای پلیاتیلن با دانسیته پایین (LDPE)، پلیاتیلن با دانسیته بالا (HDPE) و پلیپروپیلن کست (CPP) در اوزان ۱۰۰ گرمی بستهبندی و کد گذاری شدند و بر اساس کد مربوطه در شرایط متفاوت محیطی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل در نمونههای بستهبندی شده در تمامی فیلمها در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × تاریکی» و «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × روشنایی» بعد از 120 روز نگهداری زاویه هیو و نسبت a/b حفظ شد. کمترین اختلاف وزنی در نمونههای بستهبندی شده در فیلم پلی اتیلنی با دانسیته بالا و پایین در شرایط مشابه مشاهده شد. همچنین در تمامی نمونههای بستهبندی شده در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین» کمترین زاویه هیو، کمترین شدت رنگ و بیشترین نسبت a/b مشاهده گردید و کمترین اختلاف وزنی در نمونه بستهبندی شده در فیلم پلیپروپیلن کست در این شرایط مشاهده شد. | ||
| Keywords | ||
| رنگ; زرشک بیدانه; شرایط محیطی; فیلم بستهبندی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 294 PDF Download: 144 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,212,982 |
| PDF Download | 16,195,777 |