فیلم زیستتخریب پذیر برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس بررسی خواص فیزیکوشیمیایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 20, Issue 145, 1402, Pages 226-239 PDF (573.79 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.145.226 | ||
| Authors | ||
| اکرم خاکپور* ; محمود رضازاد باری; سجاد پیرسا; فاطمه خاکپور | ||
| دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف این پژوهش. تولید فیلم از موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرینبیان (0، 3، 6 %) (وزنی/ وزنی) و نانوذرات سولفات مس (0، 2، 4 %) (وزنی/ وزنی) بود. برای مطالعه خواص ضخامت، رطوبت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، رنگی و خواص مکانیکی فیلمها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که با افزایش شیرینبیان و نانوذرات سولفات مس، میزان ضخامت فیلم افزایش مییابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات سولفات مس کاهش و با افزایش شیرینبیان افزایش مییابد. همچنین با افزایش غلظت شیرینبیان، شاخصهای رنگی a*، افزایش یافته و روشنایی لایهها بهطور معنیداری کاهش یافت. نتایج آزمایش مکانیکی نشان داد که با افزایش شیرینبیان و نانوذرات سولفات مس، مقاومت کششی کاهش و افزایش نانوذرات سولفات مس ازدیاد طول در نقطه شکست به طور چشمگیری افزایش یافت. نتیجهگیری نهایی: افزودن ریشه شیرینبیان و نانوذرات سولفات مس به فیلمهای خوراکی بر پایه موسیلاژ گل پنیرک سبب بهبود ضخامت و ازدیاد طول در نقطه شکست فیلمها، همچنین موجب تضعیف مقاومت کششی، رطوبت، نفوذپذیری به بخار آب و روشنایی گردید. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; موسیلاژ; شیرینبیان و نانوذرات سولفات مس | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 142 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,791 |
| PDF Download | 15,980,931 |