کاهش اثرات تنش اکسیداتیو در پس از برداشت میوه فلفل دلمه با استفاده از پوشش خوراکی صمغ عربی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 20, Issue 145, 1402, Pages 122-138 PDF (406.85 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.145.122 | ||
| Authors | ||
| محمدرضا زارع بوانی* 1; مصطفی رحمتی جنیدآباد2; حسین جوینده3 | ||
| 1گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران، | ||
| 3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| هدف اصلی این کار بررسی تأثیر صمغ عربی بر کاهش تنش اکسیداتیو در فلفل دلمهای در طی انبامانی بود. صمغ عربی در محلولهای آبی 6، 9، 12 و 15 درصد بهعنوان یک پوشش خوراکی قبل از انبارداری روی فلفلهای دلمه بالغ که در دمای 8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد به مدت 28 روز نگهداری شدند، اعمال شد. میوههای که با 12 درصد صمغ عربی پوشانده شده بود، کمترین میزان پوسیدگی، کاهش وزن، محتوای کاروتنوئید کل و پراکسیداسیون لیپیدهای غشا و همچنین بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، فنل کل، اسیدآسکوربیک و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (پوپراکسید دیسموتاز، پراکسیداز و کاتالار) را در طول نگهداری در مقایسه با شاهد بدون پوشش و میوه تیمار شده با 6 و 9 درصد صمغ داشت اما با میوههای تیمار شده با 15% صمغ عربی به جز در محتوای کاروتنوئید کل تفاوت آماری معنیداری نداشت. میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشا ضرایب همبستگی مثبت و بالایی با پوسیدگی (**93/0) و کاهش وزن فیزیولوژیکی (**89/0) نشان داد اما با ظرفیت آنتیاکسیدانی (**93/0-)، اسید آسکوربیک (**94/0-)، فنل کل (**92/0-)، فعالیت آنزیمهای SOD (**96/0-)، CAT (**87/0-) و POD (**86/-0) همبستگی منفی و بالایی داشت. نتایج نشان داد که استفاده از 12 درصد صمغ عربی بهعنوان پوشش خوراکی، میتواند تنش اکسیداتیو و پوسیدگی را به تأخیر انداخته و خصوصیات آنتیاکسیدانی میوه را تا 28 روز در طول نگهداری در دمای 8 درجه سلسیوس بهصورت قابل قبولی حفظ کند. | ||
| Keywords | ||
| اسید آسکوربیک; آنزیمهای آنتیاکسیدانی; ظرفیت آنتیاکسیدانی; فنل کل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 101 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,710 |
| PDF Download | 15,980,897 |