ارزیابی ویژگیهای شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن تالشی بر تعدادی از باکتریهای عامل عفونت و مسمومیت غذایی: یک مطالعه آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 20, Issue 145, 1402, Pages 99-110 PDF (556.37 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.145.99 | ||
| Authors | ||
| محمد نوشاد* ; بهروز علیزاده بهبهانی | ||
| دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| ارزیابی ویژگیهای شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن تالشی بر تعدادی از باکتریهای عامل عفونت و مسمومیت غذایی در این مطالعه صورت گرفت. برای این منظور، اسانس آویشن تالشی با کمک روش تقطیر با آب استخراج گردید و مقدار فنول کل آن بر پایه روش فولین سیوکالتو، فعالیت آنتیاکسیدانی آن بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS و اثر ضد باکتریایی آن در برابر باکتریهای اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بر پایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. نتایج نشان داد که اسانس آویشن تالشی حاوی 27/6 میلیگرم کاتچین در گرم فنول کل بود و فعالیت مهارکنندگی آن در برابر رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 32/12 و 20/10 میلیگرم در میلیلیتر به دست آمد. نتایج فعالیت ضد باکتریایی اسانس نشان داد که باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای باکتریایی در برابر اسانس آویشن تالشی بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد در روشهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی برای استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر با 60/14 میلیمتر، 16 میلیمتر، 1 میلیگرم در میلیلیتر و 4 میلیگرم در میلیلیتر مشاهده گردید. مطابق یافتههای این پژوهش، اسانس آویشن تالشی میتواند بعنوان ماده آنتیاکسیدان و ضد میکروب طبیعی جهت جلوگیری از واکنشهای اکسایشی و فساد میکروبی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس آویشن تالشی; باکتریهای بیمایزا; فعالیت ضدمیکروبی; اثر آنتیاکسیدانی; ترکیبات فنولی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 179 PDF Download: 138 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,828 |
| PDF Download | 15,943,836 |