از سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) در مدلسازی شرایط نگهداری انگورهای پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 20, Issue 144, 1402, Pages 242-262 PDF (1.64 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.144.242 | ||
| Authors | ||
| مریم ابراهیمی1; روح الله کریمی* 2; امیر دارایی گرمه خانی3; نرجس آقاجانی4; علیرضا شایگان فر5 | ||
| 11- دانشجوی دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه تبدیل و نگهداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران. | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
| 3دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
| 44- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| 5استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
| Abstract | ||
در این پژوهش با توجه به عدم انجام مطالعهای در مورد مدلسازی شرایط نگهداری میوههای انگور پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس)، زمانهای مختلف نگهداری (صفر تا 60 روز)، غلظت نانوکربنات پتاسیم (صفر تا 2 درصد) و غلظت عصاره پیراکانتا (صفر تا 5/1 درصد) مورد استفاده در پوشش خوراکی بهعنوان ورودی و میزان بریکس، درصد ریزش حبه، میزان مالوندی آلدهید، قهوهای شدن خوشه انگورها و عطر و طعم نمونهها بهعنوان خروجی در نظر گرفته شدند. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقهای با 2-2-2 و 3-3-3 تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقهای با 3 - 3 تابع عضویت و تابع گوسی با 3- 3 تابع عضویت بهترتیب برای متغیر خروجی بریکس و درصد ریزش حبه بهعنوان بهترین مدل انتخاب شدند. در نهایت برای متغیرهای قهوهای شدن خوشه، میزان مالوندیآلدهید و عطر و طعم نمونهها مدل مثلثی با 3-3 تابع عضویت انتخاب گردیدند. از طرفی نتایج حاکی از آن بود که با افزایش زمان انبارداری، میزان بریکس، درصد ریزش حبه، مالوندی آلدهید و قهوهای شدن خوشه در تمامی نمونهها افزایش ولی میزان عطر و طعم نمونهها کاهش پیدا کرد و استفاده از پوشش حاوی نانو کربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا سبب کاهش سرعت این تغییرات گردید. در پایان میتوان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالا بین نتایج آزمایشگاهی و خروجیهای مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدلها در کنترل شرایط نگهداری میوههای انگور پوششداده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا است. | ||
| Keywords | ||
| انگور; زمان نگهداری; مدلسازی; نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 177 PDF Download: 144 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,044 |
| PDF Download | 15,998,261 |