تاثیر پوشش ژل آلوئه ورا برخصوصیات کیفی ، میکروبی و ماندگاری میوه موز طی انبارمانی سرد | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 20, Issue 144, 1402, Pages 183-198 PDF (594.19 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.144.183 | ||
| Authors | ||
| زینب نوروزی1; رویا ذکاوتی اصل* 2 | ||
| 1کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 2استادیارگروه پرستاری | ||
| Abstract | ||
| استفاده از تیمارهای شیمیایی برای جلوگیری از ضایعات پس از برداشت میوه ها اثرات زیانباری به دنبال دارد و عامل مهمی در کاهش عمر انباری آنها محسوب می شوند.گیاهان ازگذشته ی دورتا به امروز یکی از اولین منابع قابل استفاده دردرمان بوده اند.اخیرا تحقیقات گسترده ای روی گیاهان دارویی ازجمله آلوئه ورا انجام شده است و این گیاه توانسته است درحفظ، تازگی و کیفیت میوه ها ونیز کنترل قارچ های آنها نقش مهمی ایفا کند و به عنوان یک سد برای ورود و خروج مواد ،انتقال اجزاء و افزودنی ها و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها درسطح میوه ها و نیزحفاظت مکانیکی آنها استفاده گردد.از پوشش خوراکی آلوئه ورا درغلظت های متفاوت از ژل(100،75،50،25درصد)طی 24 روز انبارداری در دمای 12 درجه سانتیگراد استفاده شد.پایداری میکروب ها (تعداد کپکها)، خصوصیات فیزیکوشیمیایی (کاهش وزن، سفتی بافت، pH ، مواد جامد محلول) و ویژگی حسی رنگ موز پوشش داده شده با ژل آلوئه ورا پس از 24 روز انباداری در مقایسه با شاهد ارزیابی شد. نتایج نشان داد پوشش آلوئه ورا بر تمامی صفات حسی تاثیر داشته و به صورت معنی داری رشد میکروارگانیسم ها را به تاخیر انداخته وافت وزن را نسبت به شاهد به طور موثری کاهش داده است و این پوشش سبب حفظ بهتر سفتی و همچنین باعث حفظ تازگی موزهای پوشش داده شده با ژل آلوئه ورا شد. مواد جامد محلول را کاهش داده است و اثر معنی داری بر pH تیمارها داشت و برویژگی حسی رنگ در تیمارهای مختلف نسبت به شاهد اثر معنی داری نداشت. در نتیجه پوشش های خوراکی به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت عمل می کنند و برخی مانند آلوئه ورا خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی نیز دارند لذا پوشش ژل آلوئه ورا بر روی میوه موز درانبار سرد باعث افزایش عمر نگهداری و نیز حفظ تازگی وطراوت آن می شود | ||
| Keywords | ||
| موز; آلوئه ورا; فساد میکروبی; پوشش دهی; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 251 PDF Download: 154 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,125,547 |
| PDF Download | 16,164,489 |