بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با امواج فراصوت و اثر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 20, Issue 144, 1402, Pages 153-168 PDF (602.08 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.144.153 | ||
| Authors | ||
| نرگس نسیمی1; پیمانه قاسمی افشار* 2; مریم قراچورلو3 | ||
| 1دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات | ||
| 2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج | ||
| 3دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات | ||
| Abstract | ||
| هدف از این تحقیق بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره جوانه دانه خردل استخراج شده با استون و متانول در تلفیق با روش فراصوت و بررسی اثر به کارگیری عصاره های مذکور در پایداری اکسایشی روغن سویا بود. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصارههای استخراج شده با تعیین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بررسی شد و پایداری نمونه های روغن حاوی عصاره پس از آون گذاری در دمای 25 درجه سانتی گراد در روزهای پنجم، دهم، پانزدهم، بیستم، بیست و پنجم و سی ام نگهداری، از طریق انجام آزمون های تعیین عدد آنیزیدین، عدد پراکسید، شاخص پایداری اکسایشی، شاخص تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح در قالب کامل تصادفی و با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج حاصل با روش دانکن در سطح معنی داری 05/0 درصد آنالیز شد. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن عصاره های متانولی و استونی جوانه دانه خردل وجود نداشت(05/0≥p). اما عصاره خردل استخراج شده با فراصوت از میزان کل ترکیبات فنولی، قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد و همچنین قدرت احیاء کنندگی آهن بالاتری برخوردار بود(05/0≥p). | ||
| Keywords | ||
| عصاره استونی; عصاره متانولی; روش فراصوت; روغن سویا; عصاره جوانه خردل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 214 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,172,562 |
| PDF Download | 16,181,089 |