تاثیر پیش تیمار اولتراسوند به همراه حلالهای مختلف بر فعالیت آنتیاکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصاره استخراج شده از گیاه هوفاریقون (Hypericum perforatum L.) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 20, Issue 143, 1402, Pages 126-139 PDF (1.05 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.143.126 | ||
| Author | ||
| لیلا یوسفی* | ||
| گروه شیمی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در پژوهش حاضر تاثیر پیش تیمار اولتراسوند در توان 40 کیلو وات و در مدت زمان 20 دقیقه به همراه حلالهای تک جزئی آب و اتانل و دو جزیی آب/اتانل به صورت 30% (آب):70% (اتانل) و 60% (آب):40% (اتانل)، بر بازدهی استخراج، مقدار کل ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی و همچنین میزان مهار رادیکالهای آزاد عصاره استخراجشده از گیاه هوفاریقون مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه بهمنظور تجزیه و تحلیل دادهها، از طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار استفاده شد و مقایسه میانگینها توسط آزمون چند دامنهای دانکن، در سطح احتمال α=1% و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 14 انجام پذیرفت. طبق نتایج، بیشترین میزان استخراج (3/18 درصد)، مقادیر کل ترکیبات فنولی (mg GAE/g dw 295/0) و فلاوونوئیدی (mg QE/g dw 105/0) و میزان مهار رادیکالهای آزاد (21/84 درصد) در نمونههای پیش تیمار شده با اولتراسوند به همراه حلال دو جزیی آب / اتانل ]30% (آب):70% (اتانل)[ و کمترین میزان استخراج (21/4 درصد)، مقادیر کل ترکیبات فنولی (mg GAE/g dw 051/0) و فلاوونوئیدی (mg QE/g dw 0115/0) و همچنین میزان مهار رادیکالهای آزاد (53/47 درصد) در حلال تک جزئی آب (100%) اندازهگیری شدند. | ||
| Keywords | ||
| هوفاریقون; Hypericum perforatum L; اولتراسوند; استخراج; ترکیبات فنلی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 76 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,791 |
| PDF Download | 15,980,931 |