تعیین فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی پنیرباد بر قارچهای عامل فساد پس از برداشت میوه سیب و توت فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 20, Issue 142, 1402, Pages 171-181 PDF (616.31 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.142.171 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; فاطمه برنا1; مختار حیدری2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در پژوهش حاضر، عصاره هیدروالکلی پنیرباد (Withania somnifera) استخراج گردید و سپس محتوای فنول کل (به روش معرف فولین-سیوکالتو)، فلاونوئید کل (به روش رنگسنجی کلرید آلومینیوم)، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS) و اثر ضدقارچی آن بر ریزوپوس استولونیفر، بوتریتیس سینرا، پنیسیلیوم اکسپانسوم و آلترناریا آلترناتا (قارچهای عامل فساد پس از برداشت میوه سیب و توت فرنگی) بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره پنیرباد به ترتیب برابر با mg GAE/g 16/53 و mg QE/g 20/28 بدست آمد. قدرت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی بر حسب درصد مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با μg/ml 80/69 و 15/57 بود. نتایج فعالیت ضدقارچی بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که افزایش غلظت عصاره سبب افزایش معنیدار قطر هاله عدم رشد گردید. بوتریتیس سینرا و آلترناریا آلترناتا به ترتیب مقاومترین و حساسترین سویههای قارچی در برابر عصاره بودند. بطور کلی پنیسیلیوم اکسپانسوم و آلترناریا آلترناتا نسبت به ریزوپوس استولونیفر و بوتریتیس سینرا حساستر بودند، بطوریکه حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی برای این گروه به ترتیب mg/ml 16 و 128 مشاهده گردید. | ||
| Keywords | ||
| پنیرباد; فعالیت ضدقارچی; اثر آنتیاکسیدانی; عصاره زیست فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 203 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,720,712 |
| PDF Download | 15,957,838 |