بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی تاتوره بر تعدادی از باکتریهای بیماریزای عامل عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط برونتنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 20, Issue 142, 1402, Pages 161-170 PDF (554.04 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.142.161 | ||
| Authors | ||
| محمد نوشاد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2 | ||
| 1دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 21- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| تاتوره به عنوان یک داروی ارزشمند در بسیاری از بیماریها از جمله التهاب، زخمها، تب و دندان درد به خوبی شناخته شده است و عصاره آن دارای فعالیت ضدمیکروبی قابلتوجهی میباشد؛ بنابراین، این مطالعه با هدف استخراج عصاره اتانولی برگ تاتوره و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن صورت گرفت. در این مطالعه، عصاره تاتوره با استفاده از روش ماسراسیون استخراج گردید. روشهای ضدمیکروبی دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی جهت تعیین فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ تاتوره در برابر باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس استفاده گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره وابسته به غلظت بود و بالاترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 60 میلیگرم در میلیلیتر عصاره مشاهده گردید. مطابق آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفیموریوم به ترتیب بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را به خود اختصاص دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 16، 16، 8 و 8 میلیگرم در میلیلیتر بدست آمد و مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای این باکتریها به ترتیب 256، 256، 64 و 128 میلیگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی، باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره حساستر بودند. عصاره اتانولی برگ تاتوره را میتوان بعنوان عامل ضد میکروب طبیعی جهت جلوگیری از رشد باکتریهای پاتوژن و درمان بیماریهای مرتبط استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| تاتوره; عصاره اتانولی; بیماریهای ناشی از غذا; فعالیت ضدمیکروبی; نگهدارنده طبیعی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 188 PDF Download: 144 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,828 |
| PDF Download | 15,943,836 |