ساخت حسگر زیستی هوشمند بر پایه ی نانوکریستال نشاسته و رز هلندی جهت تشخیص فساد مرغ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 20, Issue 142, 1402, Pages 104-118 PDF (752.92 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.142.104 | ||
| Authors | ||
| منا مرادی1; محمد جوکی2; مژگان امتیازجو* 3; نرگس مورکی4; محمدجواد شکوری5 | ||
| 1دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
| 2استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. | ||
| 3دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
| 4دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. | ||
| 5استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، یک فیلم هوشمند بهینه حساس به pH بر پایه نشاسته در سطح 1% وزنی/حجمی حاوی 0/1% نانوبلورنشاسته سیب زمینی و آنتوسیانین استخراج شده از گیاه رز هلندی (Rosa hybrida) در سطح 0/5% وزنی/حجمی طراحی و برای تعیین فساد فیله گوشت مرغ در دمای یخچال در طول 12 روز نگهداری مورد استفاده قرار گرفت. اندیس بازهای فرار نیتروژنی ¹و تیوباربیتوریک اسید² نمونه مرغ به طور معنیداری در طول 12 روز افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که تلقیح عصاره در بیوفیلم، جمعیت کل باکتریها و باکتریهای سایکروفیل را در فیلههای مرغ بهترتیب طی 8 و 12 روز به زیر سطوح قابل تشخیص تغییر داد .مطالعه حاضر نشان داد که تغییر رنگ فیلم هوشمند در پایان روز ذخیره سازی با الگوی رشد میکروبی و همچنین افزایشTBA ، TVB- N و pH مطابقت دارد که ناشی از تولید مواد نیتروژنی و ترکیبات قلیایی توسط باکتری های مزوفیل و سایکروفیل است. بنابراین، فیلم نانوبلورهای نشاسته سیب زمینی/ نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره گل رز هلندی می تواند به عنوان شاخص تازگی فیله گوشت استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| آنتوسیانین; بسته بندی هوشمند; باکتری سایکروفیل; فیلم نشاستهای; بازهای فرار نیتروژنی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 215 PDF Download: 127 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,674 |
| PDF Download | 15,980,884 |