خصوصیات ضدمیکروبی، ضد بیوفیلمی و فارماکوکینتیکی برخی از اسانس های خانواده نعناعیان علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 20, Issue 142, 1402, Pages 82-103 PDF (1.19 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.142.82 | ||
| Authors | ||
| محمد ولیان1; ماتیا سادات برهانی* 2; اسماعیل باباخانزاده سجیرانی3; عیسی جرجانی4; سهراب بوذر پور4 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ژنتیک، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
| 2استادیار میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
| 3استادیار گیاهان داروئی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، ایران | ||
| 4استادیار ژنتیک، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده: وجود استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) و ونکومایسین (VRSA) در مواد غذایی، یک نگرانی جدی برای سلامت عمومی ایجاد کرده است. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضدمیکروبی و ضدبیوفیلمی برخی از اسانسهای خانواده نعناعیان شامل بادرنجبویه، مریم گلی و نعنا فلفلی، بر سویههای MRSA و برای اولین بار بر VRSA است. بدین منظور، تستهای دیسک دیفیوژن، تست حداقل غلظت مهاری رشد (MIC)، حداقل غلظت باکتریسیدالی (MBC)، حداقل غلظت مهار تشکیل بیوفیلم (MBIC) و حداقل غلظت موردنیاز برای مهار باکتریهای موجود در بیوفیلم (MBEC) تعیین شد. سپس ترکیبات مؤثره اسانس بادرنجبویه علیه پروتئینهای PBP2a، agrA و Bap با استفاده از اتوداک وینا موردبررسی قرار گرفت و درنهایت، خصوصیات فارماکوکینتیک آنها با استفاده از سرورهای ADMETsar و SwissADME بررسی شد. بر اساس نتایج بهدستآمده، میزان MIC و MBC اسانس بادرنجبویه بر روی سویه MRSA به ترتیب برابر با 05/0 و 112/0 میلیگرم/میلیلیتر و بر روی سویه VRSA به ترتیب برابر با 8/1 و 5/2میلیگرم/میلیلیتر به دست آمد. میزان MBIC و MBEC اسانس بادرنجبویه در سویه MRSA به ترتیب برابر با 03/0میلیگرم/میلیلیتر و 112/0میلیگرم/میلیلیتر و در سویه VRSA به ترتیب برابر با 9/0میلیگرم/میلیلیتر و 2/3 میلیگرم/میلیلیتر شد. نتایج داکینگ مولکولی نشان داد که ترکیب بتاکاریوفیلن چه در جایگاه فعال و چه در جایگاه آلوستریک پروتئین PBP2a انرژی اتصالی بالاتری از بقیه ترکیبات موردبررسی نشان میدهد (6/6- کیلوکالری بر مول). از طرفی، ترکیبات مؤثره این اسانس، مخصوصاً سیترونلال، تیمول و سیترال ازنظر خصوصیات فارماکوکینتیک قابلقبول بودند. از آنجایی که آنتیبیوتیکهای طبیعی میتوانند جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکهای معمولی در درمان بیماریهای ناشی از موادغذایی استافیلوکوکوس اورئوس باشند، نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس بادرنجبویه بر رشد و بیوفیلم سویههای MRSA و VRSA مؤثر است و می تواند به عنوان یک کاندید داروئی در پیشگیری و درمان عفونتهای ناشی از سویههای دارای مقاومت آنتیبیوتیکی این باکتری مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| استافیلوکوکوس ارئوس; بادرنجبویه; بیوفیلم; داکینگ مولکولی; مقاومت آنتیبیوتیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 242 PDF Download: 76 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,791 |
| PDF Download | 15,980,929 |