ارزیابی فعالیت ضدقارچی و قطرهاله عدم رشد عصاره جَفت بلوط ایرانی برکپکهای پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم (شاخص فساد کپکزدگی پس از برداشت میوه مرکبات) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 20, Issue 141, 1402, Pages 147-156 PDF (749.61 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.141.147 | ||
| Authors | ||
| طیبه شکوهی1; علیرضا شهاب لواسانی* 1; فرناز دستمالچی2; حامد زارعی3; کبری حاجی زاده4 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. | ||
| 2پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی. پژوهشگاه استاندارد. | ||
| 3گروه بیولوژی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران | ||
| 4گروه فیزیک ، دانشکده علوم پایه واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ،ایران. | ||
| Abstract | ||
| استفاده از منابع گیاهی نظیر تاننها، فلاونوئید به عنوان جایگزین سموم قارچ کش بود. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدقارچی عصاره َجفت بلوط ایرانی پس از استخراج به روشهای مختلف، بر روی دو گونه کپک آبی (پنیسیلیوم ایتالیکوم) و کپک سبز (پنیسیلیوم دیجیتاتوم )به عنوان شاخص فساد کپکی میوه مرکبات می باشد.در این مطالعه سوشهای قارچی مورد نظر تحت تاثیر غلظتهای افزایشی عصاره گیاهی قرارگرفتند. فاکتورهای مورد بررسی شامل حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) 0 (میلیگرم بر میلیلیتر)، حداقل غلظت کشندگی(MFC)( میلیگرم بر میلیلیتر و قطر هاله عدم رشد( میلی متر) با روشهای رقت لوله ای، کشت سطحی و انتشار در چاهک آگار(WD) تعیین شد. بررسیها نشان داد، غلظتهای مختلف عصاره آبی اثر معنی داری)۰۵/۰>p (بر قطر هاله عدم رشد کپکها دارد. اثر ضدقارچی به ویژه در غلظتهای 40 و80 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره آبی به طور معنیداری )۰۵/۰>p (افزایش یافت. سم فلودیوکسیونیل ۲۵٪ به عنوان گروه کنترلی از لحاظ تاثیر بر رشد کپکها تفاوت معنی داری )۰۵/۰>p ( از نشان داد. بطور کلی، عصاره جَفت بلوط ایرانی را میتوان جهت کنترل فساد قارچی میوه مرکبات استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| جَفت; پنیسیلیوم ایتالیکوم; پنیسیلیوم دیجیتاتوم; عصاره آبی; اثر ضدقارچی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 221 PDF Download: 138 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,624 |
| PDF Download | 15,969,969 |