بررسی تاثیر تلقیح نژاد عربی و رومانوف بر ویژگیهای کیفی گوشت بره طی ماندگاری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 20, Issue 140, 1402, Pages 218-225 PDF (437.3 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.140.204 | ||
| Authors | ||
| بهزاد ناصحی* 1; آدیه انور2; سحر ناصحی3 | ||
| 1دانشگاه پیام نور | ||
| 2گروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3دانشجوی دانشگاه بابل | ||
| Abstract | ||
| در بین انواع مواد غذایی که جهت رفع نیاز فیزیولوژیک انسان به مصرف میرسد، پروتئین حیوانی از لحاظ ارزش غذایی و مواد مغذی نسبت به سایر مواد خوردنی با ارزشتر است. امروزه مصرفکنندگان در جستجوی غذاهای سالم و با کیفیت مطلوب هستند. بنابراین اطلاع از ویژگیهای کیفی گوشت امری مهم تلقی میگردد. در بررسی حاضر خواص کیفی و ماندگاری گوشت دو نژاد عربی و عربی- رومانوف طی یک دوره رسانیدن هفت روزه به صورت طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها از ناحیه فوقانی ران شامل ماهیچه تهیه شد. جهت مطالعه اختلافات بین تیمارها، از روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون فیشر در سطح آماری 5% استفاده شد و در نهایت تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آماری مینی تب نسخه 16 انجام گردید. مقدار pH برای گوشت نژاد عربی از میانگین 33/6 بلافاصله پس از کشتار به 7/5 و برای گوشت نژاد عربی – رومانوف از میانگین 36/6 بلافاصله پس از کشتار به 05/6 پس از 168 ساعت کاهش پیدا کرد. اختلاف میان مقدار pH در دو نژاد از نظر آماری معنیدار نبود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دو نژاد مورد بررسی از نظر ویژگیهای بافتی، حسی و افت پخت اختلاف معنیداری (05/0P<) داشتند. به طور کلی گوشت نژاد عربی – رومانوف امتیاز پذیرش کلی بیشتری داشته و از نظر ویژگیهای بافتسنجی نیز مطلوب بود. | ||
| Keywords | ||
| جمود نعشی; آمیختگی; ماهیچه نیمغشایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 151 PDF Download: 127 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,745,385 |
| PDF Download | 15,968,743 |