اثرات پس از برداشت اسیدسالیسیلیک و کیتوسان در بهبود ماندگاری گیلاس رقم « بادا» | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 20, Issue 140, 1402, Pages 141-155 PDF (993.84 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.140.141 | ||
| Authors | ||
| جواد فرخی تولیر* 1; فرهاد اصغری2; اسدالله اصغری3 | ||
| 1مرکز تحققات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی | ||
| 2موسسه آموزشی شف طب حیان | ||
| 3موسسه آموزشی شفا طب حیان | ||
| Abstract | ||
| یافتن ترکیبات بیولوژیکی غیرشیمیایی (ارگانیک) مانند اسیدسالیسیلیک و کیتوسان که برای مصرف کننده بی ضرر بوده و در عین حال به حفظ خواص نگهداری محصولات میوه فاسد شدنی کمک نماید، مورد توجه است. بنابراین، اثرات اسید سالیسیلیک (SA) (صفر، یک و 2 میلیمولدر لیتر) بر ماندگاری و کیفیت میوه گیلاس "بادا" در طول نگهداری بررسی شد. فنول کل (TP)، فعالیت آنتی اکسیدانی کل (TAA)، محتوای اسیدآسکوربیک (AAC) و بروز پوسیدگی قارچی (FDI)، اسیدیته قابل تیتراسیون کل (TTA)، (pH) و سفتی و سطح رنگ در طول نگهداری برای 14 و 28 روز در دمای 5/0 ± 5 /2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد بررسی گردید. اسیدسالیسیلیک در تمام غلظتها بهطور قابل توجهی بر کیفیت میوه تاثیر گذاشت. اسیدسالیسیلیک در یک میلیمولدرلیتر در ترکیب با کیتوسان 1 درصد بهطور قابل توجهی باعث کاهش بروز FDI و حفظ بازارپسندی و سفتی میوه شد. شاخص های رنگ L* و b* بهطور معنیداری افزایش یافت و اسیدسالیسیلیک یک میلیمولدر لیتر میزان رنگ پوست مایل به زرد و رنگ روشن تر را تحریک نمود. از نتایج این تحقیق میتوان برای مصارف مختلف گیلاس اعم از مصرف تازهخوری یا فرآوری شده استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| اسیدآسکوربیک; سفتی میوه; فنل; رنگ سطحی; گیلاس | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 199 PDF Download: 95 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,745,386 |
| PDF Download | 15,968,743 |