بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی عصاره گل گاوزبان (Echium amoenum) تولید شده با حامل های مختلف به روش خشک کن پاششی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 20, Issue 139, 1402, Pages 220-233 PDF (953.79 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.139.220 | ||
| Authors | ||
| امیر ثابتی1; ابوالفضل فدوی* 1; سعیده عربشاهی دلوئی1; ابوالقاسم سراج2; طاهر شاهی3 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
| 2گروه علوم دامی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
| 3گروه ماشینهای کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، تاثیر دمای هوای ورودی (130 و c˚160)، نوع و ترکیب حاملها (مالتودکسترین، صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر) بر بازدهی تولید، مقدار رطوبت، دانسیته توده، دانسیته ضربه، حلالیت، نمپذیری، جریان پذیری (زاویه ریپوز) و جاذبالرطوبگی عصاره گل گاوزبان خشک شده به روش پاششی بررسی شدند. در همه آزمونها، دور اتمایزر، سرعت جریان خوراک، دمای خوراک و فشار هوای اتمایزر بترتیب در 18000 دور بر دقیقه ، 10 میلی لیتر بر دقیقه، 1±30 درجه سانتیگراد و 1/0±4 بار ثابت نگاه داشته شدند. حداقل اختلاف معنیدار در کمتر از (P< 0.05) با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه گردید. نتایج نشان دادند که بالاترین بازده تولید (48%) در نمونههای خشک شده با ترکیب مالتودکسترین و WPC حاصل شد. درحالیکه استفاده از پروتئین بعنوان حامل منجر به کاهش مقدار رطوبت، دانسیته توده و ضربه، حلالیت، نمپذیری و جاذبالرطوبگی ذرات شد. نتایج بهینه سازی با استفاده از مدلهای برآورد شده بیانگر این بود که بیشترین میزان حلالیت و کمترین میزان هیگروسکپی در پودر خشک شده در دمای 130 درجه سانتیگراد با حامل مالتودکسترین و صمغ عربی ایجاد می گردد. | ||
| Keywords | ||
| عصاره گل گاوزبان; مالتودکسترین; صمغ عربی; کنسانتره پروتئین آب پنیر; خشک کن پاششی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 223 PDF Download: 145 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,303 |
| PDF Download | 15,998,826 |