تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های پوشش داده شده با کیتوزان برای درون پوشانی کافئین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 20, Issue 139, 1402, Pages 93-109 PDF (1.09 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.139.93 | ||
| Authors | ||
| شادی رجبی مقدم1; رضوان شاددل* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| 2استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، نانولیپوزومهای پوششداده شده با کیتوزان در نسبتهای 9-1، 8-2، 7-3 و 6-4 لستین-کلسترول، با استفاده از روش هیدراتاسیون لایه نازک، به عنوان یک سیستم تحویل برای ریزپوشانی کافئین تهیه شدند. سپس، آزمونهای تعیین اندازه و پتانسیل زتا برای تعیین ویژگیهای نانوذرات تولید شده صورت گرفت. میانگین اندازه ذرات (میانگین قطر هیدرودینامیکی) و توزیع اندازه ذرات برای نسبتهای مختلف لستین-کلسترول، به ترتیب در محدوده 5/133 تا 5/533 نانومتر و 41/0 – 31/0 قرار گرفت. مقادیر پتانسیل زتا نیز در محدوده 96/40+ تا 5/50+ بدست آمد. پس از تعیین ظرفیت بارگذاری، آزمون FTIR برای بررسی واکنشهای احتمالی بین کافئین و مواد دیواره نانوکیتوزومها صورت گرفت. مورفولوژی کیتوزومهای نسبت 9-1 لستین-کلسترول بارگیری شده با کافئین، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داده شد. پایداری نمونه کیتوزومی با نسبت 9-1 لستین-کلسترول، از طریق مشاهده بصری ایجاد رسوب و محاسبهی مقدار آزادسازی کافئین محصور شده در طول 60 روز نگهداری در دمای محیط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده در این پژوهش، نشان داد که نانوکیتوزمها سیستم کارآمدی در حفظ و رهایش پایدار کافئین هستند. | ||
| Keywords | ||
| کافئین; نانوکیتوزوم; FTIR; SEM | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 189 PDF Download: 135 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,298 |
| PDF Download | 15,998,826 |