ارزیابی خصوصیات رئولوژی فیلم و روکش نانوکامپوزیت (پلی لاکتیک اسید و کیتوزان) طی زمان ماندگاری در نان هفت غله | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 20, Issue 139, 1402, Pages 61-78 PDF (1.02 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.139.68 | ||
| Authors | ||
| معصومه یوسفی1; مهسا تبری* 2; حمید توکلی پور3; سیروس بیدریغ2 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال. | ||
| 2عضوهیات علمی | ||
| 3عضو هیات علمی | ||
| Abstract | ||
| در این بررسی اثر نانو ذرات روی اکسید در سه سطح 1، 3 و 5 درصد به نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید و کیتوزان افزوده شد و نتایج ارزیابی SEM (میکروسکوپ الکترونیکی) آن مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داد فیلم های حاوی پلی لاکتیک اسید و کیتوزان دارای ساختار نامنظم و فشرده و با افزودن نانوذرات روی اکسید ساختار منظم و منسجم بود که نتایج این پژوهش نشان داد نفوذپذیری بخار آب (WVP) فیلم و روکش نانوکامپوزیت در فیلم های دارای نانو ذرات روی اکسید در سطح 3 درصد سبب افزایش نانو ذرات روی اکسید و نفوذ پذیری به بخار آب اثر معنی داری را نشان داد (05/0>P). نتایج حاصل از دستگاه بافت سنجی نشان داد با افزایش غلظت نانو ذرات استحکام کششی فیلم و روکش نانوکامپوزیت به طور معنی داری کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). همچنین تغییرات زیاد طول تا نقطه شکست از نقطه نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد. نتایج سفتی بافت این پژوهش نیز بیانگر آن بود که طی زمان نگهداری 15 روزه تیمار مورد آزمون دارای بیشترین میزان سفتی است. نتایج تاثیر فیلم و روکش نانوکامپوزیت بر پایه پلی لاکتیک اسید و کیتوزان حاوی نانوذرات روی اکسید بر خصوصیات میکروبی بیانگر آن بود که طی زمان ماندگاری نان غله حاوی پلیمر پلی لاکتیک اسید و کیتوزان اثر مهارکنندگی بر رشد قارچ دارد که با افزایش نانو ذرات روی اکسید به طور معنی داری افزایش می یابد. همچنین نشان داد ماندگاری نان تست هفت غله برش داده شده حاوی متغییرهای مذکور در سطح 5 درصد در مقایسه با تیمار شاهد بیشتر بود. | ||
| Keywords | ||
| پلی لاکتیک اسید; روی اکسید; کیتوزان; نان هفت غله; نانوذرات; نانوکامپوزیت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 233 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,298 |
| PDF Download | 15,998,826 |