تاثیر پیشتیمار مایکروویو بر زمان هیدرولیز پروتئین قارچخوراکی (Agaricus bisporus) بهوسیله آنزیم تریپسین جهت تولید پپتیدهای آنتیاکسیدان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 20, Issue 139, 1402, Pages 35-59 PDF (851.02 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.139.35 | ||
| Authors | ||
| آیسان ایزانلو1; علیرضا صادقی ماهونک* 2 | ||
| 1دانشگاه علوم و کشاورزی منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشگاه علوم و کشاورزی منابع طبیعی گرگان-گروه صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| پپتیدهای زیستفعال در واقع بخشهای پروتئینی خاصی هستند که علاوه بر ارزش غذایی، تأثیرات مثبتی برعملکرد بدن و شرایطی دارند که منجر به اثرگذاری برسلامتی میشود. استفاده ترکیبی از پیشتیمار و هیدرولیز آنزیمی باعث ایجاد تغییراتی در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی پروتئینهای هیدرولیز شده میشود. پیشتیمار با مایکروویو یک رویکرد شناخته شده برای افزایش دسترسی به پیوندهای حساس به هیدرولیز است که مکانهای برش آنزیم و قرار گرفتن در معرض پروتئازها را تسهیل میکند. هدف از این پژوهش بررسی اثر زمان هیدرولیز و همچنین تاثیر پیشتیمار مایکروویو بر هیدرولیز آنزیمی پروتئین قارچدکمهای (Agaricus bisporus) بهوسیله آنزیم تریپسین جهت تولید پپتیدهای آنتیاکسیدان میباشد. در این پژوهش تولید پروتئین هیدرولیز شده قارچدکمهای با استفاده از آنزیم تریپسین بدون پیشتیمار و با پیشتیمارمایکرویودر توانهای مختلف 120، 200 و280 وات صورت گرفت. ویژگیهای آنتیاکسیدانی نمونهها (فعالیت مهار رادیکال DPPH[1]، قدرت شلاتهکنندگی آهن، قدرت احیاءکنندگی یون آهن، فعالیت آنتیاکسیدانی کل) ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که درغالب آزمونهای صورت گرفته، پیشتیمار با مایکرویو موجب کاهش زمان دستیابی و افزایش قابلیت آنتیاکسیدانی نمونههاگردید بهطوریکه نمونههای پیشتیمار شده مایکرویو با توان 120 وات نسبت به نمونههای تیمار شده با توان 200 و 280 وات و نمونههای بدون پیشتیمار از قابلیت آنتیاکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. در کلیه آزمونهای آنتیاکسیدانی نمونه پیشتیمار شده با مایکوویو با توان 120 و در زمان هیدرولیز 90 دقیقه عملکرد بالاتری از خود نشان داد و بنابراین به عنوان تیمار مناسب در نظر گرفته شد. بر اساس این نتایج میتوان بیان نمود که استفاده از پیشتیمار مایکرویو با توان 120 وات موجب کوتاه نمودن زمان هیدرولیز جهت دستیابی به پپتیدهای با قابلیت آنتیاکسیدانی بالاتر میگردد و در نتیجه موجب افزایش کارآیی هیدرولیز آنزیمی میگردد. [1] 2,2-Diphenyl-1- Picrylhydrazyl | ||
| Keywords | ||
| قارچخوراکیدکمهای; هیدرولیز آنزیمی; ویژگیهای آنتیاکسیدانی; پیشتیمار مایکروویو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 237 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,064 |
| PDF Download | 15,998,697 |