مطالعه تاثیر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر شاخص های حسی، میکروبی و شیمیایی ماهی سی باس آسیایی )(1790Bloch,) ( Lates calcarife نگهداری شده در یخچال | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 20, Issue 137, 1402, Pages 143-155 PDF (442.04 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.137.143 | ||
| Authors | ||
| حکیمه فکراندیش1; انیسه جمشیدی* 2; ماندانا شمسی زاده3 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر، ایران. | ||
| 2گروه عملآوری فراوردههای شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران. | ||
| 3گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران. | ||
| Abstract | ||
| مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پوشش ژل آلوئه ورا (Aloe barbadensis Miller) با غلظت های مختلف بر حفظ کیفیت و ماندگاری فیله تازه ماهی سیباس آسیایی (Lates calcarifer) هنگام نگهداری در یخچال (º4) انجام شد. غلظت های مورد نظر 40%، 70% و 100% و یک تیمار بدون پوشش ژل به عنوان شاهد بود. آزمایشها بروی تیمار ها در روزهای 1، 6، 11 و 16 انجام شد. در تیمار های پوشیده شده با ژل میزان باز های نیتروژنی فرار و تیو باربیتوریک اسید از روز ششم به بعد اختلاف معنی داری را با نمونه شاهد نشان داد (P<0/05) و در روز شانزدهم در تیمار 40% بهترین نتیجه دیده شد. مقدار pH نیز با گذشت زمان افزایش داشته و در روز پایانی کمترین مقدار pH مربوط به تیمار 70% بود. شمارش بار کل باکتریایی نیز به طور معنی داری (P<0/05) از روز ششم به بعد در تیمار شاهد بیشتر از تیمار های دیگر بود و تیمار 40% در روز پایانی کمترین شمارش بار باکتریایی را داشت. در انتهای دوره تیمار شاهد از لحاظ شاخص های شیمیایی و میکروبی در وضعیت غیر قابل قبولی بود و همچنین سایر تیمارها شاخص های ارزیابی حسی بالاتری را نسبت به شاهد نشان دادند. مطابق نتیجه حاصل از این تحقیق کاربرد پوشش ژل آلوئه ورا 40% و 70% علاوه بر بهبود فاکتور های شیمیایی و فیله ماهی سی باس آسیایی اثر مطلوبی بر شاخص های حسی فیله ماهی نیز داشت. و پوشش ژل با غلظتهای 40% و 70% برای نگهداری تا روز یازدهم پیشنهاد میگردد. | ||
| Keywords | ||
| پوشش ژل آلوئهورا; ماهی سیباس آسیایی; غلظت ژل; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 218 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,803 |
| PDF Download | 16,052,404 |