استفاده از فناوری رزونانس پلاسمون سطحی برای ارزیابی اولیه فعالیت آنتیتوکسین اگزوپلیساکارید دکستران علیه انتروتوکسین حساس به حرارت اشرشیا کلی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 20, Issue 136, 1402, Pages 1-10 PDF (902.82 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.20.136.1 | ||
| Authors | ||
| مجتبی آذری آنپار1; فریده طباطبایی یزدی* 2; پاسکال دِقغاو3; نادیا اولال3; کامبیز جهانبین4 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدوواحد تحقیقاتی BioDyMIA، ISARA، دانشگاه کلود برنارد لیون ۱ | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، زیست فناوری مواد غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، | ||
| 3واحد تحقیقاتی BioDyMIA، ISARA، دانشگاه کلود برنارد لیون ۱ | ||
| 4دانشکده مهندسی کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود | ||
| Abstract | ||
| باکتری اشرشیا کلی انتروتوکسیژنیک با اتصال به مخاط روده و تولید انتروتوکسینهای حساس به حرارت، متداولترین عامل بیماری باکتریایی ایجاد کننده اسهال است. مطالعه حاضر با هدف روشن کردن برهمکنش دو نوع اگزوپلیساکارید دکستران با وزنهای مولکولی مختلف ((۹-۱۱ kDa) و (۶۰-۷۶ kDa)) تولید شده از باکتری پروبیوتیک Leuconostoc mesenteroidesبا توکسین حساس به حرارت (زیرواحد B-پنتامر) (LTB) با استفاده از رزونانس پلاسمون سطحی انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده از سینتیک برهمکنش حاصله در دمای K ۲۹۸، هر دو نوع دکستران با وزن مولکولی پایین و بالا، به ترتیب دارای میل ترکیبی بالایی (KA) ( M-1 ۱۰۶ × ۰۷/۱ و M-1 ۱۰۶ × ۹۵/۰) نسبت به توکسین LTB در شرایط برون تنی داشتند. از نقطه نظر ترمودینامیکی مقادیر به دست آمده از معادله وانت هوف، انرژی آزاد گیبس منفی (ΔG<۰)، آنتالپی و آنتروپی نیز هر دو مثبت (ΔH>۰ و ΔS >۰) ارزیابی شدند که به ترتیب نشاندهندهی فرآیند اتصال از نوع خود به خودی، گرماگیر و مبتنی بر بینظمی بود. با توجه به این یافتهها، فعل و انفعالات آبگریز به همراه پیوندهای هیدروژنی به نظر میرسد که نقش مهمی در برهمکنش هر دو نوع دکستران با توکسین LTB میتوانند ایفا کنند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که اگزوپلیساکارید دکستران میتوانند با توکسین LTB تعامل داشته و تا حدودی خاصیت ضد توکسینی از خود نشان بدهند. به طور کلی، این نتایج میتواند بینش بیشتری برای شروع تحقیقات گسترده روی اگزوپلیساکاریدهای با منشا باکتریهای اسید لاکتیک در برهمکنش با توکسینهای باکتریهای پاتوژن مواد غذایی ارائه دهد. | ||
| Keywords | ||
| دکستران; توکسین حساس به حرارت; رزونانس پلاسمون سطحی; اگزوپلیساکارید; برهمکنش | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 208 PDF Download: 114 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,162 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,484,455 |
| PDF Download | 16,305,934 |