تولید فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی اسانس آویشن: ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و میکروبی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 20, Issue 135, 1402, Pages 129-139 PDF (440.92 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.135.129 | ||
| Authors | ||
| محمدیار حسینی* ; زینب رحیمی; طیب سیفی | ||
| دانشگاه ایلام | ||
| Abstract | ||
| با توجه به تمایل استفاده زیاد فیلمهای بسته بندی زیست تخریب پذیر و افزایش قابلیت ضدمیکروبی آنها در سالهای اخیر، این مطالعه با هدف بررسی غلظتهای مختلف اسانس آویشن جهت بهبود فیلم خوراکی با ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی انجام گرفت. اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن برای تولید فیلمهای خوراکی روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی با طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار و آزمون چند دامنهای دانکن با استفاده از نرم افزار Minitab18 در سطح احتمال 0/05 مورد بررسی قرار گرفتند. بالاترین میزان استحکام کششی و ازدیاد طول در نقطه شکست در تیمار 2/5% بود. در تیمار فیلمها کمترین میزان حلالیت در غلظت 3/75% و نفوذپذیری در غلظت 2/5% اسانس مشاهده شد. در تمامی تیمارها کدورت معنیدار بود و در غلظت 75/3% اسانس، کدورت بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد و در همین غلظت نیز بیشترین ضخامت mm0/13 بدست آمد که در همه تیمارها معنی دار نبود(0/05<p). در تمامی تیمارهای فیلم خوراکی خاصیت آنتیاکسیدانی با استفاده از رادیکالهای DPPH معنی دار بود(0/05>p). نتایج ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی فیلم با کمک روش دیسکهای انتشاری نشان داد که بیشترین قطر هاله بازدارندگی در غلظت 3/75% مربوط به Staphylococcus aureus با متوسط قطر هاله mm 15/33 بود. متوسط قطر هاله برای Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli به ترتیب mm 8/6 و mm9/52 گزارش شد. نتایج کلی نشان داد که افزودن اسانس آویشن در غلظت 2/5 درصد باعث تولید فیلمهایی گردید که علاوه بر مهار رشد و تکثیر باکتریها، دارای استحکام کافی بوده و همچنین قابلیت استفاده در مواد غذایی فسادپذیر را دارد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس آویشن; ژلاتین; خواص مکانیکی; آنتی اکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 196 PDF Download: 151 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,103,573 |
| PDF Download | 16,155,844 |