بررسی اثر پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ دانه بالنگوی شهری حاوی اسانس دارچین بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی توتفرنگی طی انبارمانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 20, Issue 135, 1402, Pages 59-68 PDF (1 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.135.59 | ||
| Authors | ||
| رامین تمجیدی1; مصطفی رحمتی جنیدآباد* 2; محمدرضا زارع بوانی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| 3استادیار، گروه علوم مهندسی و باغبانی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاتانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| پوششهای خوراکی ضد میکروب حاوی اسانسهای گیاهی دارای مزایای مختلفی هستند و در حال حاضر برای طراحی بستهبندیهای زیست تخریبپذیر استفاده میشوند. در این پژوهش، اسانس دارچین در غلظتهای صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 درصد به محلول موسیلاژ دانه بالنگوی شهری به منظور تولید پوشش خوراکی زیست فعال اضافه گردید. نمونههای توتفرنگی با پوشش خوراکی پوشش یافتند و تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی آنها طی دوره نگهداری 10 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی گردید. در مقایسه با نمونه کنترل، استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ دانه بالنگوی شهری حاوی 9/0 درصد اسانس دارچین، بطور معنیداری از تغییرات pH، اسیدیته، میزان مواد جامد محلول (69/13 درصد در برابر 5/43 درصد افزایش)، بار میکروبی (log CFU/g 22/3 در برابر 98/3)، تجزیه بافت (74/6 در برابر 05/33 درصد) و ویژگیهای حسی (رنگ، بو، بافت و پذیرش کلی) میوه توتفرنگی طی دوره نگهداری جلوگیری نمود. بنابراین پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی شهری غنی شده با اسانس دارچین میتواند بهعنوان یک بستهبندی فعال برای بهبود ویژگیهای کیفی و ایمنی توتفرنگی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; بالنگوی شهری; پوشش خوراکی; توتفرنگی; عمر انبارمانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 236 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,832,420 |
| PDF Download | 16,018,603 |