تعیین مدل مناسب سینتیک خشک کردن پیاز قرمز و مقایسه مدلهای ریاضی سیستم استنتاج عصبی فازی (ANFIS) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 337-348 PDF (589.44 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.337 | ||
| Authors | ||
| مریم کریمی مطلق1; بابک بهشتی* 2; علی محمد برقعی3 | ||
| 1گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 2*استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 3- استاد تمام، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، سینتیک خشک کردن، تعیین ضریب نفوذ موثر رطوبت ، انرژی فعالسازی و همچنین پیش بینی نسبت رطوبـت پیاز قرمزدر طی فرآیند خشک کردن با خشک کن - هوای داغ به کمک مدلهای ریاضی و سیستم استنتاج عصبی فازی ( ANFIS) ا نجام گرفت. خشک کردن محصول در چهارسطح دمای ۵۰ ،۶۰، ۷۰وºC ۸۰ در سرعت جریان هوای ثابت m/s ۱ انجام شد. برای انتخاب یک مدل خش کردن مناسب، دوازده مدل لایه نازک خشک کردن ، همچنین استفاده از سیستم استنتاج عصبی فازی) ( ANFIS مورد استفاده قرارگرفت برای تعیین بهترین مدل ریاضی مناسب لایه نازک از رگرسیون غیرخطی وشاخص های R2 ، x2 ، RMSE، و MRDM در نرم افزار R ویرایش ۳.۶.۲ استفاده گردید. نتایج نشان دادکه درمیان مدلهای ریاضی مدل دوجمله ای با بیشترین ضریب تبیین و کمترین مقادیر ریشه میانگین مربعات خطا مناسب ترین بود .نتایج انفیس مقدار ضریب همبستگی ) ۰.۹۹۹ = ( R2 و خطای) ۰۰۲/۰) RMSE = کمترین ریشه میانگسن مربعات خطا بهتر از مدل های ریاضی نسبت رطوبت را پیش بینی کرد . مقدار ضریب نفوذ برای چهار دما به ترتیب (۰.۰۱۸۴۷۶۶۹ و۰.۰۱۹۳۰۷۷۰و۰.۰۲۱۱۶۹۸۸و۰.۰۳۱۳۶۲۵۵) M2/S ومقدار انرژی فعالسازی ۱۸۹۰.۴ ((kJ/(kg بدست آمد . | ||
| Keywords | ||
| ضریب نفوذ موثر; انرژی فعال سازی; مدل ریاضی; انفیس; نرم افزار R; خشک کردن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 203 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,826 |
| PDF Download | 16,052,421 |