درون پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با دیواره کامپوزیتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید: بررسی ویژگیهای میکروکپسول ها | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 297-308 PDF (962.34 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.297 | ||
| Authors | ||
| مریم عباسی گزنق1; محمود رضازادباری2; محمد علیزاده خالدآباد2; صابر امیری* 3 | ||
| 1دانشجوی دکترای تخصصی زیست فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| درون پوشانی روشی موثر برای افزایش زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک میباشد. هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون بهینه برای میکروکپسولاسیون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با ایزوله پروتئین سویا، صمغ زانتان و فروکتوالیگوساکارید به عنوان مواد دیواره با روش خشک کردن انجمادی میباشد. بدین منظور 19 تیمار با طرح Combine توسط نرم افزار Design expert تهیه شدند. آزمونهای کارایی درون پوشانی، اندازه ذرات، پتانسیل زتا، و زنده مانی پروبیوتیک، FTIR و SEM بر روی نمونهها انجام شد. نمونه بهینه بر اساس کمترین پتانسیل زتا و اندازه ذرات انتخاب گردید و ویژگیهای میکروکپسول، با آزمونهای فوقالذکر تعیین گردید. نتایج نشان داد زنده مانی پروبیوتیک با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا و صمغ زانتان به ترتیب افزایش و کاهش یافت. اندازه ذرات نمونهها نیز با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا افزایش یافت. به طور کلی با توجه به اثر محافظتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید بر پروبیوتیکها میتوان نتیجه گرفت که این ترکیبات به عنوان دیواره برای درون پوشانی میتوانند برای غنی سازی محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرند. | ||
| Keywords | ||
| ایزوله پروتئین سویا; فروکتوالیگوساکارید; درون پوشانی; صمغ زانتان; لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 184 PDF Download: 132 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,831 |
| PDF Download | 16,052,423 |