تأثیر اوژنول و گلیسیریدهای اسید بوتیریک بر خواص کیفی و حسی گوشت جوجههای گوشتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 281-295 PDF (392.03 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.281 | ||
| Authors | ||
| سورنا واحدی پور دهرائی1; یونس زاهدی* 1; فاطمه قنادی اصل2; میرداریوش شکوری3 | ||
| 1اردبیل، خ دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی | ||
| 2اردبیل، خ دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 3دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی | ||
| Abstract | ||
| به دلیل عوارض مصرف آنتیبیوتیکهای محرک رشد در تغذیه طیور از قبیل افزایش مقاومت میکروبی، صنعت طیور به دنبال جایگزین کردن این مواد با ترکیباتی مانند فیتوجنیکها و اسیدهای آلی میباشد. لذا هدف از این تحقیق، بررسی اثر افزودن گلیسیریدهای اسید بوتیریک و اسانس اوژنول به جیره غذایی جوجههای گوشتی بر خواص کیفی و حسی گوشت بود. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی و در شش جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (T1)، T2 (حاوی ppm 500 اوژنول)، T3 (حاوی ppm 1000 اوژنول)، T4 (حاوی w/w% 2/0 گلیسیریدهای اسید بوتیریک)، T5 (حاوی w/w% 2/0 گلیسیریدهای اسید بوتیریک و ppm 500 اوژنول) و T6 (حاوی w/w% 2/0 گلیسیریدهای اسید بوتیریک و ppm 1000 اوژنول) پرورش یافت. پس از گذشت 42 روز، جوجههای گوشتی کشتار و آزمونهای pH، ظرفیت نگهداری آب (WHC)، افت خونابه، افت پخت و ارزیابی حسی در روزهای معین روی عضله سینه (فیله) انجام شد. یافتهها نشان داد که افزودن اوژنول و گلیسیریدهای اسید بوتیریک به جیره غذایی جوجههای گوشتی موجب کاهش افت خونابه در فیلهها شد ولی تاثیر معنیداری بر WHC ایجاد نکرد. افزودن گلیسیریدهای اسیدبوتیریک و اوژنول روی افت پخت بیتأثیر بوده ولی مقبولیت حسی گوشت پخته را بهبود داد. pH فیلههای مرغ بصورت معنیداری تحت تاثیر قرار گرفته و در دامنه 81/5-69/5 قرار گرفت. در مجموع، افزودن اوژنول و گلیسیریدهای اسید بوتیریک به جیره غذایی جوجههای گوشتی منجر به کاهش افت خونابه و بهبود نسبی ویژگیهای حسی گوشت شد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس روغنی; اسید آلی; کیفیت گوشت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 173 PDF Download: 135 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,827 |
| PDF Download | 16,052,421 |