بررسی حضور ژن تراریخته camv35s در شیر خشک و غذای کودک موجود در تهران با تکنیک real-time PCR | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 167-173 PDF (384.69 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.167 | ||
| Authors | ||
| رامین بهشتی زاده1; شیلا صفاییان* 1; الهام مسلمی2; کسری اصفهانی3; رضوان موسوی ندوشن1 | ||
| 1گروه علوم غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 2گروه زیست شناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 3گروه فرآورده های زیستی گیاهی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی (IAB)، پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی (NIGEB)، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| ذرت و سویا بیشترین سطح کشت تراریختگی را در دنیا به خود اختصاص داده اند. با توجه به افزایش واردات سویا و ذرت به ایران و همچنین به دلیل استفاده از روغن های محصولات استراتژی در شیر خشک و غذای کودک، لذا ردیابی تراریختگی در مواد غذایی فرآوری شده با تکنیک Real-time PCR یک نیاز اساسی می باشد. ابتدا 40 نمونه غذای کودک و شیر خشک از داروخانه ها و سوپر مارکت های شهر تهران جمع آوری شد. همه نمونه با استفاده از کیت DNA آزما اکسیر پژوه استخراج شدند و بررسی کمی غلظت اسید نوکلئیک با دستگاه نانودراپ انجام شد. سپس برای بررسی کیفی استخراخ DNA انجام شده، تست PCR ژن های کنترل داخلی برای سویا(Lectin) و ذرت(Zein) گذاشته شدند. سپس با تکنیک Real-time PCR حضور ژن تراریخته CaMV35S بررسی گردید و نتایج به دست آمده از حضور ژن تراریخته در 2.5 ٪ نمونه غذای کودک و 10 ٪ نمونه در شیر خشک را نشان دادند. بنابراین در این مقاله میزان نفوذ ژن تراریخته در غذای کودک و شیر خشک مورد بررسی قرار گرفته است. | ||
| Keywords | ||
| ردیابی; شیر خشک; تراریخته; Real-time PCR | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 229 PDF Download: 164 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,827 |
| PDF Download | 16,052,421 |