ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی سویههای تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برونتنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 91-102 PDF (1.03 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.91 | ||
| Authors | ||
| نازیلا دردمه1; مسعود یاورمنش* 1; علی عطا معظمی2; مریم مقدم متین3; حمید نوربخش4 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2گروه علوم مولکولی، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد، اوپسالا، سوئد | ||
| 3گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 4دکتری تخصصی، گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان | ||
| Abstract | ||
| پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، تأثیرات سودمندی بر سلامت میزبان خواهند داشت. در پژوهش حاضر خصوصیات پروبیوتیکی دو سویه تجاری بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 و لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917 در شرایط برونتنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو سویه مقاومت بالایی در برابر اسید، صفرا و لیزوزیم داشتند. بهطور کلی میزان زندهمانی هر دو سویه در شرایط شبیهسازیشده معده-رودهای بالاتر از 85% بود که امکان زندهمانی این دو سویه در دستگاه گوارش را فراهم میسازد. بهعلاوه بالاترین میزان آبگریزی (75/59%) و خودانبوهش (42/51%) و همچنین کمترین چسبندگی (35/8%) به رده سلولی HT-29 رودهی انسان مربوط به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 بود؛ هر دو سویه دارای فعالیت بتا گالاکتوزیدازی بودند و نسبت به آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، ونکومایسین و تتراسایکلین مقاومت نشان دادند. در پژوهش حاضر مشخص گردید که لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917نسبت به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 خصوصیات پروبیوتیکی بهتری دارد. | ||
| Keywords | ||
| ویژگیهای پروبیوتیکی; لاکتوباسیلوس پلانتاروم 14917 ATCC; بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12; دستگاه گوارش | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 223 PDF Download: 180 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,810 |
| PDF Download | 16,052,409 |