بهینهسازی ظرفیت جذب آب و روغن پروتئین عدس سبز رقم بیلهسوار به روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 19, Issue 133, 1401, Pages 69-78 PDF (439.02 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.133.69 | ||
| Authors | ||
| ملیحه دهقانی1; نفیسه زمیندار* 2 | ||
| 1کارشناسی ارشد،رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی- دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)- اصفهان -ایران | ||
| Abstract | ||
| افزایش نیازهای جمعیت به پروتئین، باعث انجام تحقیقات بر روی محصولات طبیعی و گیاهی میشود که میتواند جایگزین مناسبی برای پروتئینهای حیوانی باشد. عدس با داشتن بین 20/6 تا 31/4 درصد پروتئین منبع سرشار از پروتئین است. در نتیجه تلاش جهت بررسی خواص فیزیکوشیمیایی پروتئین آن و جایگزینی پروتئینهای حیوانی امری مهم تلقی میشود. در این پژوهش بهینه سازی ظرفیت جذب آب و روغن عدس سبز رقم بیلهسوار با استفاده از روش سطح پاسخ، با 20 تیمار حاصل از ترکیب سه متغییر مستقل (8/5-10)pH، زمان سانتریفیوژ(60-20 دقیقه) و دمای سانتریفیوژ (30-4 درجه سانتیگراد) مورد بررسی قرار گرفت. طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل و 6 نقطهی مرکزی با استفاده از نرم افزار11Design Expert در روش سطح پاسخ استفاده شد. نتایج بهدست آمده از آزمایشهای انجام گرفته در خصوص ظرفیت جذب آب در عدس سبز رقم بیلهسوار، نشان داد که با افزایش میزان pH و زمان، ظرفیت جذب آب کاهش مییابد. همچنین با افزایش pH و دما، ظرفیت جذب روغن در عدس افزایش و با کاهش زمان، ظرفیت جذب روغن در عدس کاهش یافت. پاسخ بهینه پیشنهاد شده توسط نرمافزار مورد آزمایش قرار گرفت. با اعمال شرایط بهینه، نتایج ظرفیت جذب روغن و ظرفیت جذب آب برای نقطه بهینه به ترتیب1/235و 1/135 حاصل شد. باتوجه به اعتبارسنجی حاصل از آزمون T student، پاسخ آزمایشات عملی مشابه با شرایط بهینهی پیشبینی شده با روش سطح پاسخ بود (p<0/05). | ||
| Keywords | ||
| عدس; خواص فیزیکوشیمیایی; پروتئین; سطح پاسخ | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 158 PDF Download: 135 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,852,175 |
| PDF Download | 16,037,366 |