تاثیر غلظت سوربیتول بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیستی موسیلاژ دانه به | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 199-210 PDF (500.42 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.199 | ||
| Authors | ||
| محبوبه کشیری* 1; مریم داوطلب2 | ||
| 1دانشکده صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| در سال های اخیر پلیمرهای طبیعی نظیر موسیلاژ دانه به جهت جایگزینی با پلاستیک های حاصل از مشتقات نفتی در تولید فیلمهای بسته بندی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مهمترین نرم کنندهها جهت افزایش کارایی و بهبود خواص مکانیکی فیلمهای زیستی پلیاولها میباشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر غلظتهای مختلف نرم کننده سوربیتول (20، 35 و 50 درصد وزنی/ وزنی) بر خواص فیزیکی (حلالیت در برابر آب، رطوبت، نفوذپذیری در برابر بخار آب، رنگی، زاویه تماس)، مکانیکی فیلمهای زیستی بر پایه موسیلاژ دانه بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت سوربیتول، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، مقاومت کششی، حلالیت در آب و درصد رطوبت فیلمها افزایش و زاویه تماس کاهش یافت. همچنین با افزایش غلظت سوربیتول اندیس روشنایی، قرمزی و زردی فیلمهای تولیدی بهترتیب کاهش، افزایش و افزایش نشان داد. نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلمهای تولیدی تحت تاثیر رطوبت نسبی محیط قرار داشت. همچنین مقایسه تاثیر گلیسرول و سوربیتول در غلظت یکسان (35 درصد) بر ویژگیهای فیلم موسیلاژ دانه به نشان داد نفوذپذیری نسبت به بخار آب و زاویه تماس فیلم های حاوی نرم کننده سوربیتول به ترتیب 33 و 4/19 درصد کمتر بود. لذا استفاده از نرم کننده سوربیتول جهت تولید فیلمهای زیستی بر پایه موسیلاژ دانه به با آبدوستی کمتردر بسته بندی محصولات غذایی توصیه میگردد د | ||
| Keywords | ||
| فیلم زیستی; موسیلاژ دانه به; سوربیتول; نرمکننده; خواص فیزیکی و مکانیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 115 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,040 |
| PDF Download | 15,963,884 |