ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و اثر ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر کپکهای عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 173-181 PDF (535.38 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.173 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمد نوشاد3 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 3دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه بررسی آنالیز فیتوشیمیایی و فعالیتهای ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی (Ficus benghalensis) بر رشد سویههای قارچی پاتوژن عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) بود. میزان فنول کل مطابق روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل بر اساس روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم و فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. روشهای مختلفی (دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت قارچکشی) برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی مورد استفاده قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره به ترتیب mg GAE/g 62/1 ± 49/110 و mg QE/g 57/1 ± 60/62 بود. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر پایه روشهای مهار رادیکال DPPH و ABTS به ترتیب معادل 46/0 ± 56/48 و 38/0 ± 20/57 میکروگرم در میلیلیتر مشاهده گردید. مطابق نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، فعالیت ضد قارچی عصاره وابسته به غلظت بود و سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب با کمترین و بیشترین قطر هاله عدم رشد، مقاومترین و حساسترین گونهها در برابر عصاره بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویههای فوق به ترتیب 16 و 8 میلیگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی 512 و 128 میلیگرم در میلیلیتر بدست آمد. مطابق نتایج، عصاره اتانولی انجیر بنگالی منبع مهمی از ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضد قارچی است و میتواند برای افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| پرتقال; انجیر بنگالی; عصاره زیست فعال; پنیسیلیوم دیجیتاتوم; پنیسیلیوم ایتالیکوم | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 188 PDF Download: 124 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,043 |
| PDF Download | 15,963,885 |