ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسیداتیو روغن مغز فندق ایرانی (.Corylus avellana L) تحت شرایط مختلف برشته نمودن توسط مایکروویو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 117-133 PDF (676.83 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.117 | ||
| Authors | ||
| سیده سارا سیادتی1; ندا احمدی کمازانی* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران | ||
| 2استادیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه، ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی (راندمان استخراج، توسعه رنگ، ترکیب اسیدهای چرب، اندیس یدی، اندیس صابونی، ترکیب استرول ها)، فعالیت مهار رادیکال آزادDPPH و شاخص پایداری اکسیداتیو روغن استخراج شده توسط پرس سرد از مغز های فندق تیمار شده (برشته نمودن برای 0، 5/2، 5 و 5/7 دقیقه توسط مایکروویو) بود. نتایج نشان داد که در اثر پیش تیمار مغز فندق ایرانی توسط مایکروویو، میزان راندمان استخراج روغن، توسعه رنگ و میزان فیتواسترول افزایش می یابد. همچنین طی این پیش تیمار در اندیس صابونی (mg KOH/g oil 188-191) و ترکیب اسیدهای چرب نمونه های روغن مغز فندق اختلاف معنی داری مشاهده نگردید .(p ≥ 0.05) اسیدهای چرب غالب غیر اشباع در نمونه های روغن در کلیه تیمارها به ترتیب اسید اولئیکC18:1c (32/43-78/77) و اسید لینولئیکC18:2c (18/10%-85/9%) تعیین شد. درکلیه تیمارها، فیتواسترول های غالب β- سیتوسترول، Δ-7-اونا استرول، کامپسترول، Δ-7-استیگمااستانول و سیتواستانول تعیین شد. بیشترین فعالیت مهار رادیکال DPPH به ترتیب در نمونه های MW-0 (62/90 %) وMW-2.5 (94/89 %) مشاهده شد. علاوه بر این اندیس پراکسید، اندیس آنیزیدین و اندیس توتوکس روغن فندق شاهد (MW-0) و روغن فندق پیش تیمارشده (MW-2.5) در دمای آون با° C 160 در فواصل 0، 3، 6 و 9 ساعت تعیین شد. همچنین شاخص پایداری اکسیداتیو (OSI) با استفاده از آزمون رنسیمت در دمای° C 120 تعیین شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار با مایکروویو یک راهکار نوید بخش جهت ارتقاء راندمان استخراج روغن، محتوای فیتواسترولها و توسعه رنگ R در روغن حاصل از مغز فندق ایرانی می باشد. واژه های کلیدی: برشته کردن توسط مایکروویو، پرس سرد، پایداری اکسیداتیو، روغن مغز فندق، فیتواسترول | ||
| Keywords | ||
| برشته کردن توسط مایکروویو; پرس سرد; پایداری اکسیداتیو; روغن مغز فندق; فیتواسترول | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 217 PDF Download: 113 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,231 |
| PDF Download | 15,964,347 |