بررسی ویژگی های فیزیکی فیلم پلی لاکتیک اسید نشانگر شده با آنتوسیانین های استخراج شده از کلم قرمز و چغندر لبویی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 91-106 PDF (727.61 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.91 | ||
| Authors | ||
| لیلا علیزاده1; نفیسه جهانبخشیان* 2; محمدحسین عزیزی3; رضوان موسوی ندوشن4; مرتضی احسانی5 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
| 2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران3 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
| 3استاد تمام، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
| 4دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
| 5استاد، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
در تحقیق حاضر ویژگیهای فیلم نشانگر پلی لاکتیک اسید و آنتوسیانین های استخراج شده از کلم قرمز و چغندر لبویی مورد بررسی قرار گرفت به طوری که نمونه های فیلم 1 (پلی لاکتیک اسید فاقد آنتوسیانین)، 2 (پلی لاکتیک اسید حاوی آنتوسیانین کلم قرمز)، 3 (پلی لاکتیک اسید حاوی آنتوسیانین چغندر لبویی) و 4 (پلی لاکتیک اسید حاوی آنتوسیانین چغندر لبویی و کلم قرمز) تهیه شدند و آزمون هایضخامت، حلالیت، خواص مکانیکی (میزان کشش پذیری، مقاومت به کشش، مدول الاستیک) و تغییرات مولفه های رنگیبر روی آنها صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری در ضخامت نمونههای فیلم ملاحظه نشد(p≤0.05). بالاترین حلالیت متعلق به نمونه شاهد (فیلم 1) و پائین ترین میزان حلالیت متلعق به نمونه 4 بود.نتایج آزمون های مکانیکی نشان داد که بالاترین افزایش طول در شکست متعلق به نمونه های 3 و4 و پائین ترین افزایش طول در شکست متعلق به نمونه 1 بود (p≤0.05). همچنین پائین ترین مقاومت به کشش و مدول یانگ متعلق به نمونه 1 بود (p≤0.05). در تمامی نمونه های فیلم به جز نمونه 1، با افزایش pH (تاpH=14)،مولفه رنگیL*نمونه ها به طور معنی داری افزایش یافت (p≤0.05). همچنین در تمامی pHهای مورد بررسی، نمونه 1 دارای بالاترین مولفه رنگیL* و نمونه 3 دارای پائین ترین مولفه رنگیL* بود (p≤0.05). مولفه رنگیa* در نمونه 3، در pH=1-6، روند افزایشی و سپس تا pH=14 روند کاهشی داشت(p≤0.05). در نمونه های 2 و4 در pH=1-13، روند کاهشی و سپس تا pH=14 روند افزایشی ملاحظه شد(p≤0.05). در نمونه 3، تا pH=6، روند افزایشی و پس از آن تا pH=14 روند کاهشی ملاحظه شد(p≤0.05). در مولفه رنگی b* نمونه 2، ابتدا در pH=1-12، روند کاهشی و سپس تا pH=14 روند افزایشی ملاحظه شد (p≤0.05). مولفه رنگی b* نمونه 3 در pH=1-11، و در نمونه 4 در pH=1-12، روند کاهشی و مجدد برای هر دو نمونه تا pH=14 روند افزایشی نشان داد(p≤0.05). نمونه 4 به دلیل ویژگی های فیزیکی مناسب و تغییرات رنگی واضح تر در pH های مختلف به عنوان تیمار برتر معرفی شد. | ||
| Keywords | ||
| فیلم هوشمند; پلی لاکتیک اسید; آنتوسیانین; چغندر لبویی; کلم قرمز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 220 PDF Download: 169 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,231 |
| PDF Download | 15,964,347 |