ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آمارانت تخمیر شده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 65-76 PDF (388.46 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.65 | ||
| Authors | ||
| پروین شایسته کیا; علیرضا صادقی* ; مهدی کاشانی نژاد; مرتضی خمیری; مریم زارعلی | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از شبه غلات تخمیر شده در تهیه کشتهای میکروبی اهمیت وافری دارد. در پژوهش حاضر، پس از شناسایی مولکولی، خصوصیات پروبیوتیکی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از تخمیر آمارانت مورد ارزیابی قرار گرفت. توالییابی محصولات PCR منجر به شناسایی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. زندهمانی جدایه مذکور پس از تیمار متوالی اسید و صفرا در مقایسه با نمونه کنترل از 108 به حدود CFU/mL 106 رسید و بیشترین اثر ضد باکتریایی را در برابر استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. با اینحال، هاله عدم رشد استافیلوکوکوس اورئوس در حضور جدایه لاکتیکی در مقایسه با هاله عدم رشد لیستریا مونوسیتوژنز اختلاف معنیداری نداشت (05/0P> ). همچنین جدایه لاکتیکی قابلیت خود اتصالی (19/36 درصد) و دگر اتصالی مناسبی با استافیلوکوکوس اورئوس (24/71 درصد) داشت و فاقد فعالیت همولیزی بود. علاوه بر این، نسبت به اکثر آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه مقاوم بود. با توجه با قابلیتهای پروبیوتیکی مناسب لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از تخمیر آمارانت میتوان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر و یا پروبیوتیک در صنایع تخمیری استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| جدایه لاکتیکی غالب; آمارانت تخمیر شده; خصوصیات پروبیوتیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 188 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,230 |
| PDF Download | 15,964,346 |