طراحی و ساخت سیستم فرآوری آبلیمو توسط میدان الکتریکی پالسی و ارزیابی ویژگیهای کیفی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 19, Issue 132, 1401, Pages 33-49 PDF (769.64 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.132.33 | ||
| Authors | ||
| عادل دزیانی; امان محمد ضیائی فر* ; سید مهدی جعفری; سارا اقاجان زاده | ||
| دانشگاه گرگان | ||
| Abstract | ||
| آبلیمو فرآورده غیر تخمیری با اسیدیته بالا و منبع غنی از اسید آسکوربیک و ترکیبات فنلی میباشد که از فعالیت رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. امروزه بهمنظور حفظ کیفیت محصول از روشهای نوین غیرحرارتی جهت فرآوری ماده غذایی استفاده میشود. هدف از این پژوهش طراحی و ساخت سیستم مداوم میدان الکتریکی پالسی (PEF) و تأثیر آن بر میزان تخریب آنزیم پکتین متیل استراز و محتوای اسید آسکوربیک و ترکیبات فنلی، اندیس ابری شدن و قهوهای شدن وخصوصیات حسی در آبلیمو میباشد. در این پژوهش موج مربعی شکل دوقطبی به عرض 10 میکروثانیه و فرکانس ثابت 1000هرتز مورداستفاده قرار گرفت. در محفظه فرآوری این دستگاه از دو الکترود از جنس استیل ضدزنگ به طول و ضخامت به ترتیب 100 و 5/0 میلیمتر استفاده شد. آبلیمو در مدت 500، 571، 666، 800، 1000 میکروثانیه تحت فرآیند PEF با شدت میدان الکتریکی پالسی 22/22، 33/33، 44/44 و 55/55 کیلوولت بر سانتیمتر قرار گرفت. بهطورکلی با افزایش میدان از 22/22 به 55/55 کیلوولت بر سانتیمتر در یکزمان ثابت فرآوری میزان تخریب آنزیم PME بهطور میانگین 25 درصد افزایش یافت. اعمال بالاترین شدت میدان الکتریکی پالسی 55/55 کیلوولت بر سانتیمتر در مدتزمان 1000 میکروثانیه موجب تخریب 14 درصدی اسید آسکوربیک در مقایسه با نمونه تازه شد. با افزایش میدان الکتریکی پالسی میزان کدورت نمونه و اندیس قهوهای شدن افزایش یافت. استفاده از میدان الکتریکی پالسی با شدت بالا موجب افزایش میزان تخریب آنزیم PME و حفظ کدورت در محصول فرآوری شده در مقایسه با نمونه تازه شد. حفظ خصوصیات حسی آبلیمو فرآوری شده با PEF در مدتزمان نگهداری نشان داد که استفاده از روش غیرحرارتی میدان الکتریکی پالسی میتواند بهعنوان یک رویکرد امیدوارکننده در فرآوری محصولات غذایی باشد. | ||
| Keywords | ||
| آب لیمو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 138 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,228 |
| PDF Download | 15,964,346 |