تأثیر پوشش خوراکی پکتین نانو کیتوزان حاوی اسانس مریم گلی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زمان ماندگاری انگور سیاه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 19, Issue 131, 1401, Pages 331-342 PDF (362.45 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.131.331 | ||
| Authors | ||
| فاطمه محدثی خراسانی; سیده شیما یوسفی* ; وریا ویسانی | ||
| دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
| Abstract | ||
| در سالهای اخیر استفاده از مواد طبیعی در کنار استفاده از تکنولوژیهای نوین که علاوه بر افزایش عمر ماندگاری باعث حفظ خواص کیفی و ارزش تغذیهای محصولات شوند، اهمیت دو چندان پیدا کرده است. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج به دست آمده افزایش مدت زمان نگهداری باعث کاهش رطوبت، pH، آنتوسیانین، فنل، رنگسنجی و افزایش افت وزن و اسیدیته شد، بیشترین تأثیر در 21 روز نگهداری مشاهده شد. کاربرد پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی باعث کاهش افت وزن و فعالیت آنتی اکسیدانی و افزایش آنتوسیانین، فنل و رنگ سنجی گردید در 7 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 3/2 درصد و در 14 و 21 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 25/4 و 86/5 درصد را تیمار 70 میلیگرم در لیتر پکتین با 30 میلیگرم در لیتر نانو کیتوزان دارا بود. با توجه به نتایج به دست آمده کاربر پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی به خصوص تیمار 70 میلیگرم در لیتر پکتین با 30 میلیگرم در لیتر نانو کیتوزان بیشترین تأثیر را در افزایش ماندگاری انگور سیاه داشت. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; انگور سیاه; پکتین; کیتوزان; مریم گلی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 143 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,305 |
| PDF Download | 15,998,827 |