تولید باکتریوسین با استفاده از باسیلوس لکینیفورمیس ATCC 9789 و تعیین ویژگیهای ساختاری و ضدمیکروبی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 19, Issue 131, 1401, Pages 319-330 PDF (397.92 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.131.319 | ||
| Authors | ||
| امین خلیلی1; محمود رضازاد باری* 2; سعید حسامی تکلو3; صابر Amiri4 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 3استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| باکتریوسینها گروهی از مولکولهای منحصر بفرد هستند که توسط برخی از میکروارگانیسمها تولید میشوند و به عنوان بخشی از ایمنی ذاتی میزبان در نظر گرفته میشوند. امروزه استفاده از نگهدارندههای زیستی در صنایع غذایی به طور گسترده در حال افزایش است. در پژوهش حاضر برای تولید باکتریوسین از که باسیلوس لکینی فورمیس ATCC 9789 استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی باکتریوسین تولیدی در برابر پاتوژنهای منتقله از غذا بررسی شد. در ادامه پس از خالص سازی، ویژگیهای باکتریوسین تولید شده شامل پایداری در برابر حرارت، pH، آنزیم و اشعه فرابنفش و نیز minimal inhibitory concentration (MIC) و minimal bactericidal concentration (MBC) تعیین شد. همچنین وزن مولکولی، گروههای عاملی و ویژگیهای دمایی باکتریوسین توسط آزمون sodium dodecyl sulfate–polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-Page)، Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) و Differential scanning calorimetry (DSC) تعیین گردید. این باکتریوسین در حرارتها و pHهای مختلف، تحت تابش اشعه فرابنفش و همچنین تحت تیمار با آنزیمهای تریپسین و پپسین پایداری بسیار خوبی نشان دادند. آزمون SDS-Page نشان داد که باکتریوسین تولیدی از دو بخش با وزن مولکولی 17 و 20 کیلودالتون تشکیل شده است. نتایج آنالیز FTIR نشان دهنده ویژگی پپتیدی بود و نتایجDSC دو پیکهای اگزوترمال به ترتیب در 190 و 325 درجه سانتیگراد داشت. به طور کلی در این پژوهش بعد از استخراج و اطمینان از وجود باکتریوسین، اثر ضد میکروبی آن با تعیین MIC و MBC بر روی پاتوژنهای منتقله از غذا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که باکتریوسین تولیدی توسط باسیلوس لکینیفورمیس دارای اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتریهای پاتوژنهای منتقله از غذا داشت. | ||
| Keywords | ||
| اکتریوسین; نگهدارنده زیستی; پاتوژنهای منتقله از غذا; باسیلوس لکینیفورمیس | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 206 PDF Download: 150 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,300 |
| PDF Download | 15,998,826 |