ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس مور تلخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 19, Issue 131, 1401, Pages 223-231 PDF (689.26 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.131.223 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمد نوشاد3 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 3دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| این پژوهش با هدف استخراج اسانس مور تلخ (Salvia mirzayanii) و تعیین ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب (پنیسیلیوم اکسپانسیوم، بوتریتیس سینهرا و آلترناریا آلترناتا) صورت پذیرفت. میزان فنول کل با استفاده از روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل با کمک روش رنگسنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS و فعالیت ضد قارچی اسانس بر پایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. اسانس حاوی mg GAE/g 40/43 فنول کل و mg QE/g 19/17 فلاونوئید کل بود. علاوه بر این، اسانس مور تلخ بطور قابلتوجهی سبب مهار رادیکال آزد DPPH (μg/ml 70/62) و ABTS (μg/ml 80/78) گردید. مطابق نتایج آزمونهای ضد قارچی، بوتریتیس سینهرا و پنیسیلیوم اکسپانسیوم به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به اسانس مور تلخ بودند. بطور کلی، اسانس مور تلخ را میتوان جهت کنترل فرایندهای اکسیداسیون و فساد قارچی محصولات غذایی استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| مور تلخ; اسانس; ضد قارچ; آنتیاکسیدان; سیب; آلودگی پس از برداشت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 184 PDF Download: 117 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,302 |
| PDF Download | 15,998,826 |