بهینه سازی استخراج موسیلاژ از دانه میوه "به" به کمک مایکروویو و با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 19, Issue 131, 1401, Pages 101-115 PDF (553.85 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.131.101 | ||
| Authors | ||
| بهاره گودرزی شمس آبادی1; محمدامین مهرنیا* 2; محمد نوشاد3; بهروز علیزاده بهبهانی2; حسن برزگر3 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
| 22- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 33- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| صمغهای غذایی از جمله افزودنیهایی هستند که نقشهای گوناگونی از قبیل قوام دهندگی، ژل دهندگی و پایدارکنندگی را در محلولهای غذایی ایفا میکنند. در این پژوهش بهترین شرایط استخراج صمغ دانه "به" و همچنین خصوصیات آنتی اکسیدانی و فیزیکو شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. راندمان استخراج صمغ دانه به، با استفاده از متغیرهای توان مایکروویو (850-250 وات)، نسبت آب به دانه (20-60) و زمان استخراج (9-2 دقیقه)، با روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی صمغ شامل خاکستر، رطوبت، پروتئین و چربی اندازه گیری و خواص آنتی اکسیدانی با روش DPPH ، ABTS، FRAP و آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن ارزیابی گردید. بازدهی استخراج در دامنه %9/8 تا 2%/15 بود. با افزایش توان مایکروویو در زمان ثابت، بازده استخراج صمغ افزایش می یابد، لیکن افزایش توان هم زمان با افزایش زمان تیمار منجر به کاهش میزان استخراج صمغ گردید. افزایش زمان همزمان با ثابت نگه داشتن توان در ابتدا منجر به افزایش استخراج و پس از آن منجر به کاهش میزان حصول صمغ شد. قدرت مهار کنندگی و خاصیت آنتی اکسیدانی با روشهای DPPH، FRAP، ABTS و آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن ، به ترتیب 19/53 میکروگرم بر میلی لیتر، 06/1 میکروگرم بر میلی لیتر، 61/69 میکروگرم برمیلی لیتر، 92/2 میلی گرم در 100 گرم، میزان فنل و فلاونوئید کل 66/74 میلی گرم معادل اسید گالیک در گرم نمونه و 21/670 میلی گرم کوئرستین بر گرم خشک نمونه به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| استخراج با مایکروویو; موسیلاژ دانه به; روش سطح پاسخ; ویژگی آنتی اکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 184 PDF Download: 139 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,351 |
| PDF Download | 15,950,882 |