تیمار پس از برداشت با گابا برای حفظ کیفیت تغذیهای و بهبود عمر انبارمانی فرم تازه بریده قارچ تکمه-ای (Agaricus bisporus) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 19, Issue 131, 1401, Pages 45-57 PDF (390.72 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.131.45 | ||
| Authors | ||
| آیدین شکاری1; رحیم نقشی بند حسنی* 2; مرتضی سلیمانی اقدم3 | ||
| 1فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته علوم باغبانی دانشگاه تبریز. | ||
| 2گروه علوم و و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 3گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین | ||
| Abstract | ||
| به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت گابا بر افزایش عمر انبارمانی و کیفیت تغذیهای قطعات تازه برشیافته قارچ تکمهای، تیمار قارچ تکمهای با پنج غلظت (صفر، 01/، 1/0، 1 وmM 10) گابا صورت گرفت و 15 روز در سردخانه با دمای°C 4 و رطوبت نسبی 5±90 % نگهداری و نمونهبرداری از قارچها در روزهای صفر، 5، 10 و 15 روز انبارمانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که غلظتmM 1 گابا تاثیر بیشتری در کاهش قهوهای شدن قارچ تکمهای تازهبریده نسبت به سایر غلظتهای گابا داشت. کاهش نشت یونی و تجمع مالون دیآلدهید در قارچهای تکمهای تازهبریده تیمار شده با غلطتmM 1 گابا مشاهده شد که موجب کاهش از دستدهی وزن در این قارچها شد. فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در قارچهای تیمار شده با گاباmM 1، سبب افزایش محتوای ترکیبات فنولی شد که با کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز همراه بود. افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی در قارچهای تیمار شده با گاباmM 1 مشاهده گردید که همراه با افزایش معنیدار تجمع اسید آسکوربیک در این قارچها بود. بنابراین، گابا بهعنوان یک روش ایمن و موثر میتواند در افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمهای تازهبریده مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| انبارمانی; قارچ تکمهای تازه بریده; قهوهای شدن; گابا | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 181 PDF Download: 110 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,790,866 |
| PDF Download | 15,993,191 |