ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی نشاسته آمارانت اصلاحشده با مخلوط آدیپیکاسید و استیکانیدرید | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 197-212 PDF (480.47 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.197 | ||
| Authors | ||
| سحر محمدی1; مزدک علیمی* 1; سید احمد شهیدی1; شیرین شکوهی2 | ||
| 1واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
| 2پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمیایی، پژوهشگاه صنعت نفت | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه با هدف بررسی تأثیر اصلاح شیمیایی با استفاده از مخلوط آدیپیک اسید و استیک انیدرید (با نسبت 1 به 30) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی نشاسته آمارانت و نیز تعیین شرایط بهینه اصلاح با مخلوط مذکور انجام گرفت. 9 تیمار بر اساس 3 فاکتور دخیل در اصلاح شیمیایی شامل بر غلظت اصلاحکننده (%4، %6 و %8)، زمان واکنش (60، 90 و 120 دقیقه) و pH سوسپانسیون (8، 5/8 و 9) به روش تاگوچی طراحی گردید. ویژگیهای قدرت تورم، انحلال، رنگ، شفافیت خمیر، خصوصیات حرارتی، پایداری انجماد و انجماد زدایی و روند تغییرات ویسکوزیته ظاهری بررسی شدند. نتایج نشان داد، مخلوط آدیپیکاسید/استیکانیدرید باعث بهبود قدرت تورم، انحلال و شفافیت خمیر نشاسته آمارانت شد. دماهای ژلاتیناسیون، آنتالپی ژلاتیناسیون، پایداری انجماد و انجمادزدایی نشاستههای اصلاحشده در مقایسه با نشاسته معمولی آمارانت کاهش یافت. اصلاح شیمیایی انجامشده سبب افزایش روشنایی و کاهش زردی و قرمزی پودرهای نشاسته اصلاحشده، شد. مخلوط مذکور ویسکوزیته ظاهری نشاستههای اصلاح شده را در مقایسه با نشاسته معمولی افزایش داد. خمیر تمامی نمونههای نشاسته (اصلاحشده و معمولی) رفتار رقیق شونده با برش نشان دادند. همچنین، شرایط بهینه بهصورت غلظت اصلاحکننده %6، زمان واکنش 120 دقیقه و pH سوسپانسیون 9 با بی مقیاس سازی نتایج حاصل از آنالیز تاگوچی تمامی دادههای نشاستههای اصلاحشده (بهجز ویسکوزیته ظاهری، اندیس زردی و قرمزی) با استفاده از روش انحراف درصد مرتبط تعیین گردید. | ||
| Keywords | ||
| اصلاح شیمیایی; خصوصیات حرارتی; تاگوچی; قدرت تورم; نشاسته آمارانت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 235 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,303 |
| PDF Download | 15,998,827 |