بررسی تاثیر پوشش فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز (CMC) حاوی اسانس پوست گردو و پوست لیمو بر ماندگاری قارچ خوراکی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 155-169 PDF (585.21 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.155 | ||
| Authors | ||
| سمانه رجبی1; سپیده بهرامی* 1; محمد عبدالهیان نوقابی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| 2موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، کرج، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، تاثیر کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانسهای پوست لیمو و پوست گردو به عنوان پوشش خوراکی روی ماندگاری و تلفات پس از برداشت قارچ مورد مطالعه قرار گرفت. قارچها در دمای 4 درجه سلسیوس به مدت 12 روز نگهداری شدند و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آنها بعد از 0، 4، 8 و 12 روز نگهداری آنالیز شدند. در طول دوره نگهداری سرد، قارچهای پوشش داده نشده افت وزن سریعتر و تغییرات مواد جامد کل بیشتری از خود نشان دادند، درحالیکه قارچهای تیمار شده با پوشش CMC حاوی اسانسهای پوست لیمو و گردو به طور معنیداری (0.05>p) این پدیدهها را به تاخیر انداخت. اگرچه در طول دوره نگهداری سفتی نمونههای پوشش داده شده و نمونه شاهد کاهش یافت اما استفاده از پوشش CMC-اسانسها به طور معنیداری (0.05>p) افت سفتی نمونههای قارچ را کاهش داد. تغییرات شاخص L* قارچهای پوشش داده شده با CMC-اسانسها پایینتر از سایر نمونهها بود. در همه قارچها در طول دوره نگهداری کاهش معنیدار (0.05>p) در شاخص L* و افزایش معنیدار (0.05>p) در شاخصهای a و b رخ داد. استفاده از پوشش خوراکی منجر به کاهش معنیدار (0.05>p) تعداد میکروارگانیسمهای موجود در قارچها در طول همه روزهای نگهداری شد. بکارگیری اسانسها در محلول پوشش CMC باعث افزایش کیفیت میکروبی نمونههای پوشش داده شده، گردید. استفاده از پوشش CMC حاوی 3 درصد اسانس پوست لیمو به طور معنیداری (0.05>p) منجر به افزایش امتیاز پارامترهای حسی شد به طوریکه تیمار حاوی 3 درصد اسانس پوست لیمو بالاترین امتیاز قابلیت پذیرش کلی را در مقایسه با تیمار شاهد و سایر تیمارها داشت. | ||
| Keywords | ||
| قارچ خوراکی; کربوکسی متیل سلولز; پوست لیمو; پوست گردو; پوشش فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 185 PDF Download: 146 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,059 |
| PDF Download | 15,998,697 |