کاربرد روش استخراج آب مادون بحرانی در عصاره گیری از صمغ کندر و بررسی قابلیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصارهها | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 143-153 PDF (667.43 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.143 | ||
| Authors | ||
| سحر گلچین1; بهاره حاجی رستملو* 1; زهره دیدار1; محسن وظیفه دوست1; مرتضی محمدی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
| 2گروه فرآوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| استخراج به روش آب مادون بحرانی، بهعنوان روشی کارآمد، اقتصادی و دوستدار محیط زیست، بهمنظور استخراج ترکیبات موثره صمغ کندر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از آب مادون بحرانی در دماهای 120 تا 160 درجه سانتی گراد و مدت زمان 5 و 15 دقیقه استفاده و مقدار ترکیبات فنولی کل، قدرت رادیکال گیرندگی و خاصیت ضدمیکروبی عصارههای حاصل مورد بررسی قرار گرفت. عصاره بهدست آمده با بهترین خصوصیات، به روش خشک کن پاششی انکپسوله شد و خصوصیات آن شامل توزیع اندازه ذرات و خاصیت ضدآسپرژیلوسی آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش استخراج آب مادون بحرانی، تاثیر معنی داری در افزایش راندمان استخراج عصاره صمغ کندر داشته است.بیشترین مقدار ترکیبات فنولی استخراج شده در روش آب مادون بحرانی در دمای 160 درجه سانتی گراد و زمان 15 دقیقه مشاهده شد که مقدار آن 83/130 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم ماده خشک بود. قدرت رادیکال گیرندگی عصارههای حاصل از روش آب مادون بحرانی مشابه با آنتی اکسیدان طبیعی اسید آسکوربیک بود و عصاره حاصل از روش سنتی خیساندن کارایی کمتری در جذب رادیکالهای آزاد DPPH داشت. نتایج میکروبی نشان داد که تاثیرعصارههایحاصلازروشهایخیساندن و آبمادونبحرانی،برباکتریاستافیلوکوکوساورئوس،بیشترازباکتریایشرشیاکلیبودهاست. پودر ریزپوشانی شده کندر در غلظتهای کمتر از 600 هزار میلیگرم بر لیترفاقد قدرت ضدآسپرژیلوسی بود. | ||
| Keywords | ||
| آب مادون بحرانی; آسپرژیلوس فلاووس; صمغ کندر; قدرت رادیکال گیرندگی; لاکتوباسیلوس | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 193 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,305 |
| PDF Download | 15,998,827 |