بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی تیمول و رسوراترول ریزپوشانی شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 131-142 PDF (289.88 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.131 | ||
| Authors | ||
| فاطمه ساداتی خادر1; الهام مهدیان* 1; اسماعیل عطای صالحی1; رضا کاراژیان2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2گروه بیوتکنولوژی میکروبی صنعتی، سازمان تحقیق و بیوتکنولوژی صنعتی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه درونپوشانی تیمول و رسوراترول تهیه شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آنها بود. بدین منظور برای تهیه نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات از روش دیسپرسیون مایع - مایع استفاده گردید. در این مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف تیمول و رسوراترول (صفر تا 100 درصد) و نسبتهای مختلف هسته به دیواره (1 : 10 و 1: 20) بر توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی یون آهن و فعالیت ضدمیکروبی بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و شیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت 1 به 10 هسته به دیواره، دارای بیشترین میزان توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن بود و مشخص گردید که افزایش غلظت دیواره بهجز نمونه حاوی 75 درصد تیمول منجر به افزایش توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید. باکتریهای لیستریا موجود در محیط کشت TSB حساسترین باکتری به نمونههای تهیهشده بود و قویترین نانوذرات تهیه شده که کمترین MIC و MBC را داشت به نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 اختصاص داشت و اغلب، باکتریهای موجود در شیر نسبت به محیط کشت به این نانوذرات مقاومتر بودند. در نهایت میتوان گفت که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 میتواند بهعنوان ترکیبی با قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مناسب انتخاب گردد. هدف از این مطالعه درونپوشانی تیمول و رسوراترول تهیه شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آنها بود. بدین منظور برای تهیه نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات از روش دیسپرسیون مایع - مایع استفاده گردید. در این مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف تیمول و رسوراترول (صفر تا 100 درصد) و نسبتهای مختلف هسته به دیواره (1 : 10 و 1: 20) بر توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی یون آهن و فعالیت ضدمیکروبی بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و شیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت 1 به 10 هسته به دیواره، دارای بیشترین میزان توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن بود و مشخص گردید که افزایش غلظت دیواره بهجز نمونه حاوی 75 درصد تیمول منجر به افزایش توانایی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید. باکتریهای لیستریا موجود در محیط کشت TSB حساسترین باکتری به نمونههای تهیهشده بود و قویترین نانوذرات تهیه شده که کمترین MIC و MBC را داشت به نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 اختصاص داشت و اغلب، باکتریهای موجود در شیر نسبت به محیط کشت به این نانوذرات مقاومتر بودند. در نهایت میتوان گفت که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 میتواند بهعنوان ترکیبی با قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مناسب انتخاب گردد. | ||
| Keywords | ||
| تیمول; رسوراترول; نانوانکپسولاسیون; ضد میکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 177 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,061 |
| PDF Download | 15,998,697 |