بررسی ترکیبات شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پونه (Mentha pulegium) بومی مشگین شهر و نمین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 97-109 PDF (321.05 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.97 | ||
| Authors | ||
| سیده معصومه هاشمی نیا* 1; منیژه جمشیدی2 | ||
| 1استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. | ||
| 2استادیار، گروه گیاه پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، ترکیبات شیمیایی عصاره اِن-هگزانی گیاه پونه بومی مناطق مشگین شهر و نمین و همچنین اثر ضدمیکروبی آن بر باکتریهای سودوموناس آئروجینوزا (ATCC 27853) و باسیلوس سرئوس (ATCC 11778) با دو روش تکنیک رقت در لوله (ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتریکشی) و روش دﻳﺴﻚ دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج، مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده عصارههای مذکور سیس-پیپریتنون اپوکسید، پیپریتنون اکسید و پولگون شناسایی شدند. علاوه بر این حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتریکشی عصارههای اِن-هگزانی گیاه پونه مربوط به مناطق مختلف علیه باکتری سودوموناس آئروجینوزا مشابه هم و به میزان 20 میلیگرم بر میلیلیتر گزارش گردید. از سوی دیگر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتریکشی عصاره اِن-هگزانی گیاه پونه مشگین شهر علیه باکتری باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر 5 و 10 میکروگرم بر میلیلیتر در حالیکه علیه باکتری باسیلوس سرئوس مشابه هم و به میزان 10 میلیگرم بر میلیلیتر اندازهگیری گردیدند. همچنین نتایج ارزیابی آزمون دﻳﺴﻚ دیفیوژن نشان داد که هاله عدم رشد عصاره اِن-هگزانی نمونههای به دست آمده از منطقه مشگین شهر علیه هر دو باکتری بیشتر از هاله عدم رشد نمونههای به دست آمده از منطقه نمین بودند. | ||
| Keywords | ||
| باسیلوس سرئوس; پونه; سودوموناس آئروجینوزا; عصاره; ضدباکتریایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 164 PDF Download: 140 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,024 |
| PDF Download | 15,998,678 |