تاثیر تیمارهای مختلف دمایی در فرآیند اکستروژن بر خصوصیات کیفی سبوس دو رقم برنج طارم و خزر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 19, Issue 130, 1401, Pages 1-9 PDF (271.65 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.130.1 | ||
| Authors | ||
| سید مهدی حسینی بحری1; رضا اسماعیل زاده کناری* 2; زینب رفتنی امیری1 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق اقدام به مطالعه اثرات فرآیند اکستروژن (در دماهای 120 و 140 درجه سانتی گراد) بر میزان چربی، خاکستر، پروتئین، فیبر و اسید فیتیک در سبوس برنج دو رقم طارم و خزر شد. طبق نتایج به صورت خلاصه می توان گفت، فرآیند اکستروژن به صورت چشمگیری باعث کاهش میزان اسید فیتیک شد و در این رابطه دمای 120 درجه کارآمدتر بود بطوریکه باعث کاهش در حدود 53 و 52 درصد بترتیب در ارقام طارم و خزر گردید. میزان پروتئین و خاکستر کل با عملیات اکستروژن تغیر معنی داری نشان نداد، در حالی که شاهد افزایش فیبر خام و درصد چربی در سبوس بودیم. در واقع فرآیند اکستروژن ضمن کاهش میزان ترکیب ضد تغذیه ای اسید فیتیک از طریق کمک به آزاد سازی روغن، راندمان استخراج روغن را نیز بهبود بخشید. علاوه بر اینکه تاثیر چشمگیری بر روی میزان پروتئین سبوس برنج نیز نداشت. | ||
| Keywords | ||
| اکستروژن; تیمار دمایی; سبوس برنج; اسید فیتیک; خصوصیات کیفی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 205 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,060 |
| PDF Download | 15,998,697 |