شناسایی و بهینه سازی فیلم خوراکی بر پایه صمغ فارسی و ژلاتین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 19, Issue 129, 1401, Pages 1-12 PDF (1.32 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.129.1 | ||
| Authors | ||
| محمد صادق عرب1; حنان لشکری* 2; مهرداد نیاکوثری3; محمدهادی اسکندری4 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان، سروستان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرین-دشت، زرین دشت، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
| 4گروه علوم و مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران، | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین- صمغ فارسی تهیه و بهینه سازی آن با استفاده از نرم افزار دیزاین اکسپرت نسخه 11 و طرح مخلوط انجام شد. فیلمهای بهدستآمده تحت آزمایشهای فیزیکوشیمیایی مختلفی از جمله pH، ماده جامد کل، توانایی دوخت حرارتی، مقاومت کششی، زاویه تماس، رنگسنجی و جذب رطوبت قرار گرفتند. ابتدا مدلسازی پاسخها با استفاده از تحلیل رگرسیون دادهها انجام شد و سپس نمودارهای سهبعدی برای نشان دادن تأثیر ژلاتین (1-5/0)، صمغ فارسی (1-5/0) و گلیسرول (5/0-0) بر ویژگیهای فیلم ترسیم شد. در نهایت بهینه سازی عددی بر اساس اهداف بهینه سازی انجام و نقطه بهینه با بیشترین مطلوبیت (78/0) به دست آمد. نسبت هر یک از متغیرهای مستقل در فرمول بهینه 5/0 بود. خواص مختلف فیلم بهینه از جمله pH، ماده جامد کل، قابلیت دوخت حرارتی، مقاومت کششی، زاویه تماس، جذب رطوبت و شاخص های L*، a* و b* به ترتیب 66/6، 61/95% ، N/M45/84 ، N5/64 ، ̊ 34/77، 5/4% ، 98/70، 97/0 و 66/0 به دست آمد. به طور کلی، این یافته ها پیشنهاد می کند که فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین- صمغ فارسی می تواند به عنوان بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| ژلاتین; صمغ فارسی; فیلم خوراکی; قابلیت دوخت حرارتی; مقاومت کششی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 190 PDF Download: 155 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,820,469 |
| PDF Download | 16,010,433 |