بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیرکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بکر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 19, Issue 128, 1401, Pages 363-374 PDF (583.82 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.128.363 | ||
| Authors | ||
| هاله همتی* 1; رقیه اشرفی یورقانلو2; مهلا پیروزی فرد3 | ||
| 1حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای دخترا ارومیه | ||
| 2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فنی و حرفه ای ارومیه | ||
| 3حق التدریس دانشگاه فنی دختران ارومیه | ||
| Abstract | ||
| هدف از انجام این پژوهش، بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیر تهیه شده ازکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بود. آنتیاکسیدانها با هدف به تاخیر انداختن اکسایش در روغن به آن افزوده میشود. با توجه به مطالعات پیشین سرطانزا بودن آنتیاکسیدانهای سنتیک، منجر به کاهش استفاده از آنها و جایگزینی آنها با آنتی اکسیدانهای طبیعی شده است. به همین منظور فیلمهای بیونانوکامپوزیتی بر پایه کازئینات سدیم در سطوح مختلف نانو اکسید تیتانیوم (صفر، 38/0، 75/0، 3/1 و 5/1% وزنی- وزنی) و اسانس هسته انگور در پنج سطح (صفر، 125، 250، 375 و ppm500) تهیه شدند. نتایج بیان کردند که با افزودن نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور بر میزان ضخامت و کدورت فیلم ها افزوده شد و منجر به کاهش عبور نور از فیلمها و در نتیجه کدورت آنها شد. فیلم حاوی 5/1 درصد نانواکسید تیتانیوم و ppm 500 اسانس بیشترین کدورت و بیشترین ضخامت را بین نمونه های دیگر داشت. با افزایش غلظت اسانس هسته انگور، خاصیت آنتیاکسیدانی فیلمها نیز افزایش پیدا کرد به طوریکه فیلم حاوی ppm 500 اسانس، فعالیت آنتیاکسیدانی به میزان 78% را از خود نشان داد. نتایج آزمون پایداری در برابر اکسایش روغن زیتون بکر بر پایه آزمونهایی چون، عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .نتایج نشان داد تفاوت معنیداری (05/0>P) بین فیلم پروتئینی حاوی اسانس با غلظت ppm 500 با نمونه حاوی آنتی اکسیدان سنتزی(TBHQ) وجود ندارد. فیلم کازئینات سدیم به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی به نسبت مناسب، تأثیر مثبتی بر کاهش روند اکسایش روغن زیتون داشته و میتواند جایگزین مناسبی برای استفاده از آنتیاکسیدان های سنتزی باشد. | ||
| Keywords | ||
| کازئینات سدیم; نانواکسیدتیتانیوم; اسانس هسته انگور; روغن زیتون | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 211 PDF Download: 112 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,877,465 |
| PDF Download | 16,059,653 |