ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی پرتقالهای ارقام تامسون ناول و والنسیا در طی نگهداری در سردخانه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 19, Issue 128, 1401, Pages 57-68 PDF (485.73 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.128.57 | ||
| Authors | ||
| طاهره کاکوئی1; اسماعیل عطای صالحی* 2; الهام مهدیان3; جواد فتاحی مقدم4 | ||
| 1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران | ||
| 4استادیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، رامسر، ایران | ||
| Abstract | ||
| یکی از مهمترین مسائل در زمینه پرورش و تولید محصولات باغی به خصوص پرتقال، آبیاری گیاه بصورت قطره ای و میزان آن است. ایران به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی خشک با چالشهای بسیاری در زمینه پرورش و تولید این محصول مواجه است. بر همین اساس در پژوهش حاضر اثر تنش کم آبی و مدت زمان نگهداری در سردخانه با دما زمان بهینه هر محصول، بر خصوصیات شیمیایی (فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان اسید آسکوربیک)، فیزیکی (وزن، تغییرات عرض، طول، حجم، وزن و وزن عصاره)، ویژگی رنگی و خصوصیات حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی تغییرات فیزیکی پرتقال تامسون و والنسیا در نمونههای بدون تنش آبی در روز نخست تفاوت چشمگیری نداشت، و در زمان نگهداری کاهش معنی دار داشت. بر اساس نتایج، بیشترین میزان کاهش وزن، وزن عصاره، آنتی اکسیدان، اسید آسکوربیک و حجم واریتههای پرتقال طی انبارداری، در نمونههای تحت تنش کم آبی بود. مولفه های رنگی روشنایی، شاخص a* و شاخص b* درنمونههای پرتقال تامسون تحت تنش آبی و در زمان نگهداری کاهش داشت، در پرتقال والنسیا این فاکتورها تفاوت معنیداری در مدت زمان نگهداری 30 رو نداشتند. خصوصیات حسی بدطعمی و تلخی در واریته های پرتقال تحت تنش آبی بیشتر بود و در مدت زمان نگهداری و از نظر ارزیابان حسی امتیاز کمتری کسب نمود. | ||
| Keywords | ||
| تامسون; والنسیا; تنش آبی; پرتقال; نگهداری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 189 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,877,466 |
| PDF Download | 16,059,654 |